Πώς θα σας φαινόταν αν στη θέση του καθρέπτη έμπαινε μία κάμερα;

«Τέλος» οι καθρέπτες στο αυτοκίνητο;

14.255 Επισκέψεις στο άρθρο

Πώς θα σας φαινόταν αν στη θέση του καθρέπτη έμπαινε μία κάμερα και η αντίστοιχη οθόνη της στο εσωτερικό του αυτοκινήτου; Το έκανε πρώτη η Lexus, ακολούθησε η Audi και τώρα το νέο Toyota RAV4. Πρόκειται για μία τεχνολογία που ήρθε για να μείνει; Ώρα να το μάθουμε!

Η τεχνολογία έχει την τάση να αντικαθιστά μηχανικά εξαρτήματα με ηλεκτρονικά και στον τομέα της αυτοκίνησης κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μην ισχύει. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, από τα ηλεκτρικά παράθυρα που εξοπλίζουν σχεδόν κάθε αυτοκίνητο, μέχρι το ηλεκτρικό χειρόφρενο, που πλέον το συναντάμε σε όλο και περισσότερα μοντέλα. Ποιο είναι, άραγε, το επόμενο εξάρτημα που στο μέλλον θα εκλείψει, τουλάχιστον στη γνώριμη μορφή του; 
 

Όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για τους συμβατικούς καθρέπτες των αυτοκινήτων έχει ήδη ξεκινήσει, με τον συνδυασμό οθόνης-κάμερας να παίρνει τη θέση τους. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πως μία κάμερα μπορεί να αντικαταστήσει τον «παραδοσιακό» καθρέπτη, ποιες εταιρείες έχουν προχωρήσει ήδη σε αυτή την αλλαγή και ποια είναι τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα στην κάθε περίπτωση. 

Αφορμή; Το νέο Toyota RAV4, στο οποίο η ιαπωνική φίρμα τοποθέτησε ψηφιακό εσωτερικό καθρέπτη που χρησιμοποιεί εξωτερική κάμερα. Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα της αφαίρεσης των καθρεπτών από το αμάξωμα; Σιγά σιγά συμβιβαστείτε με την ιδέα, γιατί σε μερικά χρόνια οι καθρέπτες στο αυτοκίνητο πιθανόν να αποτελούν «είδος προς εξαφάνιση»!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN