Τα 5 μικρά βενζίνης με τη χαμηλότερη κατανάλωση
25 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα 5 μικρά βενζίνης με τη χαμηλότερη κατανάλωση

44.050 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2021)

Μικρά που καίνε με το σταγονόμετρο: Θες μικρό που να καίει τη βενζίνη με το σταγονόμετρο; Αυτά είναι τα 5 βενζινοκίνητα μικρά μοντέλα της αγοράς με τη χαμηλότερη κατανάλωση στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ανέκαθεν τα μικρά μοντέλα ήταν τιμητές της χαμηλής κατανάλωσης με αποτέλεσμα όσοι αγοραστές έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την οικονομία να βρίσκουν στην κατηγορία B το σχετικό καταφύγιο. Βέβαια οι κατασκευαστές τάζουν λαγούς και πετραχήλια, που απέχουν από την πραγματικότητα της καθημερινότητας. Γι΄ αυτό το Auto Τρίτη πραγματοποιεί τις δικές του μετρήσεις κατανάλωσης σε κάθε μοντέλο της αγοράς. Οι μετρήσεις κατανάλωσης που πραγματοποιούμε σε κάθε δοκιμαζόμενο αυτοκίνητο, βασίζεται σε έναν κύκλο μέτρησης κατανάλωσης που έχουμε θεσπίσει, με την όλη διαδικασία να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στο δρόμο. Παρακάτω θα δείτε ποια μικρά αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης που έχουμε εμείς μέχρι στιγμής μετρήσει, αποδείχθηκαν τα πιο οικονομικά.
 

5. Nissan Micra 1,0 IG-T 92 PS 

Το Nissan Micra αποδεικνύεται το πιο οικονομικό μικρό με τούρμπο κινητήρα. Ο 1,0 DIG-T κινητήρας πρόσφατα «έπεσε» στα 92 από τα 100 άλογα με ταυτόχρονη όμως βελτίωση της ροπής του χαμηλά με σκοπό να εναρμονιστεί πλήρως με τις Euro6-D προδιαγραφές ρύπων. Έτσι παράλληλα και με το 5τάχυτο κιβώτιο αραιής κλιμάκωσης, καταφέρνει να έχει πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο, με μέση τιμή στα 6,0 λτ./100 χλμ., που παρεμπίπτοντος είναι κοντά στο εργοστασιακό 5,4-5,7, που υπόσχεται η Nissan κατά WLTP. To Μicra εμφανίζει θετικό τράβηγμα από χαμηλά, χωρίς κενά απόδοσης και κινείται σβέλτα.
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel