Τα 5 μικρά crossover με την καλύτερη κατανάλωση

44.742 Επισκέψεις στο άρθρο

Εάλω η πόλις… Τα 5 μοντέλα που σας παρουσιάζουμε, είναι crossover, έχουν κόμπακτ διαστάσεις και «αλώνουν» την πόλη με την χαμηλή τους κατανάλωση.

Στα χνάρια των μικρομεσαίων crossover που έχουν κατακλύσει την αγορά, έρχονται και τα μικρότερα αδέλφια τους, αποτελώντας σε αυτή την περίπτωση τα crossover που δεν ξεχνούν τον αστικό τους προσανατολισμό. Δανειζόμενα τα μηχανικά μέρη κυρίως των μικρών μοντέλων της κάθε εταιρείας που εκπροσωπούν, τα μικρά crossover έρχονται να προσφέρουν περισσότερους χώρους, πιο περιπετειώδη χαρακτήρα εκτός πόλης αλλά και αντίστοιχα ικανό προφίλ στις καθημερινές αστικές διαδρομές. Εμείς συγκεντρώνουμε τα 5 πιο οικονομικά βενζινοκίνητα μοντέλα αυτής της κατηγορίας  σε κατανάλωση στην πόλη που έχουμε μετρήσει και σας τα παρουσιάζουμε.

Πώς γίνονται οι μετρήσεις
Οι μετρήσεις βασίζονται σε έναν κύκλο μέτρησης κατανάλωσης που έχουμε θεσπίσει, με την όλη διαδικασία να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στο δρόμο.

Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου κινούμαστε για ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα και έπειτα μας... πιάνει φανάρι για ένα λεπτό. Ανάβει πράσινο και συνεχίζουμε για άλλα 500 μέτρα με ταχύτητα πόλης. Μας ξαναπιάνει φανάρι για ένα λεπτό και όταν ανάψει πάλι πράσινο, πέφτουμε σε... κίνηση με αποτέλεσμα να κάνουμε 100 μέτρα, να σταματάμε για 20 δλ. και να ξαναξεκινάμε (η διαδικασία επαναλαμβάνεται πέντε φορές).

Μετά ο δρόμος «ανοίγει», κάνουμε άλλο ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα πόλης και αυξομειώσεις ταχύτητας και ξαναπέφτουμε σε φανάρια, τα οποία έχουν διάρκεια 30 δλ. και απόσταση μεταξύ τους 500 μέτρων. Από την επανάληψη του κύκλου για 3 φορές προκύπτει η μέση κατανάλωση σε αστικές συνθήκες κίνησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
NISSAN