Τα 5 ασφαλέστερα μικρομεσαία SUV

34.169 Επισκέψεις στο άρθρο

Φρούρια ασφαλείας: Ποια οικογενειακά SUV είναι τα ασφαλέστερα σε περίπτωση πρόσκρουσης για τους εμπρός και πίσω επιβάτες σύμφωνα με τον EuroNCAP; Η απάντηση ακολουθεί.

1 στα 4 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα είναι SUV, ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσοστό στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες και σίγουρα αυτή με τη μεγαλύτερη δυναμική, είτε πρόκειται για B-SUV πόλης, είτε για οικογενειακά C-SUV. Φυσικά, αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού πρόκειται για μοντέλα με οικογενειακό χαρακτήρα, τα οποία μπορούν να κάνουν ένα παραπάνω βήμα πέρα από την άσφαλτο σε σχέση με τα χάτσμπακ «αδέλφια» τους. Έτσι το αγοραστικό κοινό τα προτιμά, έχοντας ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα της πανοραμικής θέσης οδήγησης και την ιδιαίτερη αίσθηση ασφάλειας, που αυτή προσφέρει. 

Παρακάτω, θα βρείτε τα οικογενειακά SUV που δεν είναι απλά 5άστερα κατά τον EuroNCAP, αλλά έχουν επιτύχει και από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε δύο δοκιμασίες. Στην προστασία των ενηλίκων και στην προστασία των παιδιών. Μάλιστα, επιλέξαμε μοντέλα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά καθώς και μοντέλα που ο EuroNCAP έχει δοκιμάσει από το 2015 και ύστερα μιας και τα αποτελέσματα στους επιμέρους αυτούς τομείς είναι έως ένα βαθμό συγκρίσιμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center