Teaser του πρώτου ηλεκτρικού της Hyundai

2.596 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2019)

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της ιστορίας της ετοιμάζει η Hyundai με το concept του να είναι έτοιμο για την έκθεση της Φρανκφούρτης. Δείτε την πρώτη εικόνα και τι ξέρουμε έως τώρα.

Ηλεκτροκίνητος πυρετός εν όψει της έκθεσης της Φρανκφούρτης, καθώς οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ηλεκτροκίνητα concept τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Hyundai που λίγους μήνες πριν μας είχε δώσει μια ιδέα από το πρώτο της ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης γνωρίζουμε για το επερχόμενο ντεμπούτο της νέας γενιάς του Hyundai i10, το οποίο όμως θα έχει ενδοοικογενειακό ανταγωνισμό, από το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας, το [45] όπως ονόμασαν οι Κορεάτες το πρώτο ηλεκτρικό τους concept που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Σεπτέμβρη.

Η Hyundai διέρρευσε ως teaser μια εικόνα του πρωτότυπου μοντέλου, που συνοδεύτηκε από ένα μικρό δελτίο τύπου. Σε αυτό μεταξύ άλλων μας πληροφορούν πως το [45] αποτελεί τη βάση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας τόσο της Hyundai όσο και της ομόσταβλης KIA για τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.
Η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από το πρώτο μοντέλο της φίρμας τη δεκαετία του Ά70 κάτι που μαρτυρά η ρετρό σχεδίαση με τις έντονες γωνίες του αμαξώματος. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί την εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας Sensuous Sportiness της Hyundai.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός του ότι πρόκειται για μια «πλήρως ηλεκτροκίνητη κατασκευή, που θα προσφέρεται με αρκετές επιλογές εξατομίκευσης από τον ιδιοκτήτη, με ελευθερία κινήσεων αντίστοιχη με την αυτή που έχει κάποιος που σχεδιάζει το νέο του σπιτι».

Toyota
moto