Θα έπαιρνες καινούργιο με μεμβράνες αντί χρώμα;

5.189 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2021)

Για σκέψου, ότι χρώμα θες, όποτε θες, από την αντιπροσωπεία με μεμβράνη; Θα το έκανες ή είσαι του παραδοσιακού;


Ετοιμοπαράδοτο σε ότι χρώμα το θες. Με μεμβράνες. Γίνεται, και προσεχώς θα είναι ο τρόπος που θα παραλαμβάνεις το καινούργιο σου αυτοκίνητο. Τι λες, δεν είναι καλή ιδέα;

Η Tesla το κάνει (και αυτό) πρώτη. Τα αυτοκίνητα παράγονται σε ένα μόνο χρώμα, και ο πελάτης διαλέγει το χρώμα που θέλει όταν παραλαμβάνει από την αντιπροσωπεία. Μία ώρα μετά και ένα ντύσιμο με μεμβράνη αργότερα, και το αυτοκίνητο φεύγει, ότι χρώμα το θέλεις.

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Οι μεμβράνες car-wrap τυλίγουν ολόκληρο το αυτοκίνητο και του δίνουν ότι χρώμα θες, στην ποιότητα που περιμένεις. Αλλάζουν τοπικά όταν χαλάσουν, και το βάψιμο μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ή μήπως όχι;

Η ευελιξία αυτή επιτρέπει στους αντιπροσώπους να έχουν στοκαρισμένα αυτοκίνητα και να μπορείς να πάρεις ότι χρώμα θες, όχι ότι τύχει ή ότι περισσέψει. Με τις μεμβράνες αποκτάς επίσης πρόσβαση σε χρώματα που δεν είναι διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα. Ή ακόμη μπορείς να βάλεις ότι θες. Από παραλλαγή μέχρι πενταχρωμία, και από ρίγες, καρό, πουά και ελεφαντάκια, μέχρι χριστουγεννιάτικα δέντρα. Άμα θες.

Ακόμη καλύτερο, το χρώμα από μέσα μένει σαν καινούργιο, και όταν θες να πουλήσεις, μπορείς και εσύ να προσφέρεις στον επόμενο αγοραστή ότι χρώμα θέλει, με ένα σετ καινούργιες μεμβράνες. Ή αν αγοράζεις εσύ δεύτερο χέρι, να βάλεις εσύ μετά τη μεμβράνη που θες σε ότι χρώμα θες μόνο σου, και νάτο, πάλι σαν καινούργιο.

Με το χρώμα των αυτοκινήτων να ταλαιπωρείται τόσο στην Ελλάδα, η μεμβράνη είναι μια καλή λύση. Και αν γίνεται κατευθείαν από τον αντιπρόσωπο, εγκεκριμένη από τον κατασκευαστή ως υποκατάστατο χρώματος, ακόμη το καλύτερο.

Βέβαια το κανονικό, βαμμένο χρώμα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να αντέξει σε ένα αυτοκίνητο «για μια ζωή», ενώ από την άλλη οι μεμβράνες έχουν συνήθως ημερομηνία λήξης. Επίσης, για πολλούς ιδιοκτήτες μια μεμβράνη δεν μπορεί να πιάσει την λάμψη και το βάθος ενός καλού βαψίματος.

Τι λες λοιπόν; Σου αρέσει η ιδέα να διαλέγεις ότι χρώμα θες στην παράδοση, και να μπορείς να το αλλάξεις όποτε θες; Πως σου φαίνεται η μεμβράνη στην αντιπροσωπεία; Θα την επέλεγες ή θα επέμενες στο.. παραδοσιακό;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda