Θέλει την Jaguar Land Rover το PSA Group

1.579 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2019)

Ξεκάθαρος ήταν ο CEO του PSA Group σχετικά με το ποια μάρκα θα ήθελε να δει να γίνεται το νέο μέλος του ομίλου.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο CEO του PSA Group, κ. Carlos Tavares σχετικά με το μέλλον του γαλλικού ομίλου και τα σχέδια του να εξαγοράσει την Jaguar Land Rover ώστε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην premium κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο Tavares μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της Ινδίας, τόνισε πως θα ήταν καλό για τον γαλλικό όμιλο να έχει μια ακόμη premium εταιρεία στην κατοχή του και ότι εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, αν και άφησε να εννοηθεί πως δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Τata Motors, στην οποία και ανήκει η JLR.
 
To PSA Group βρίσκεται τώρα στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου του «Push to Pass» που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση της παρουσίας της μάρκας στην παγκόσμια αγορά και στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το αφεντικό του oμίλου φάνηκε πως είναι ανοιχτό στην πιθανότητα να μπει στην οικογένεια μια πιο premium μάρκα, ωστόσο κράτησε τις επιφυλάξεις του για το ποια θα είναι η φύση της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Μια πιθανή εξαγορά από το PSA Group θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμη για την Jaguar Land Rover που είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, o Tavares σημείωσε πως ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να βγάλει την JLR από τον «βούρκο», ακολουθώντας τις ίδιες κινήσεις με αυτές που έκανε για την Opel.

H Tata Motors διευκρίνισε πως η Jaguar Land Rover δεν πωλείται και δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει κάποιο ποσοστό της.
 

LINGLONG VS TRAZANO
test center