Θες μικρό SUV να χωράει 3 επιβάτες πίσω;

6.816 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2019)

Τα μικρά SUV είναι τα νέα οικογενειακά. Aρα ανάμεσα στα άλλα πρέπει να έχουν χώρους για τους πίσω επιβάτες. Ποια έχουν λοιπόν την πιο φαρδιά καμπίνα;

Ψάχνεις αυτοκίνητο που να χωράει πίσω 3 επιβάτες; Δες για κάποιο μικρομεσαίο ή μικρομεσαίο SUV! Τι; Θέλεις ένα λίγο μικρότερο σε διαστάσεις για να κυκλοφορείς πιο άνετα μέσα στην πόλη; Ή ακόμη καλύτερα, ένα B-SUV για να βλέπεις καλύτερα από ψηλά και να βγαίνεις και εκτός; Τότε ή πάρε μεζούρα, ή συνέχισε να διαβάζεις πιο κάτω.
 
Το AutoΤρίτη μετράει για αυτόν ακριβώς τον λόγο τις εσωτερικές διαστάσεις κάθε αυτοκινήτου που περνάει την πόρτα του γκαράζ του.
Ποια είναι, λοιπόν, τα B-SUV με την πιο φαρδιά καμπίνα;
 

Πρώτο στη σχετική κατάταξη έρχεται το Hyundai Kona. Το φάρδος στο ύψος των ώμων των πίσω επιβατών είναι 1.388 χλστ., κάτι που μεταφράζεται ότι χωράνε 3 άτομα πίσω (τυπικών διαστάσεων) και ότι περισσεύουν 38 χλστ..

Αμέσως μετά ακολουθεί το Jeep Renegade με φάρδος 1.385 χλστ., το οποίο αντίστοιχα σημαίνει ότι χωράνε πάλι 3 άτομα και περισσεύουν 35 χλστ.

Και τέλος, τρίτο στην σειρά έρχεται ένα crossover, το Dacia Sandero Stepway, στο οποίο θα χωρέσουν 3 άτομα και θα περισσέψουν 26 χλστ.

Βρείτε εδώ αναλυτικά το φάρδος της καμπίνας για όλα τα B-SUV της αγοράς

Βέβαια, ένα οικογενειακό αυτοκίνητο δεν πρέπει να έχει μόνο χώρους για τους επιβάτες, αλλά και έναν μεγάλο χώρο αποσκευών. Στα τρία παραπάνω μοντέλα, λοιπόν, αυτός ανέρχεται στα 361, 351 και 320 λίτρα αντίστοιχα. Τα πρώτα δύο δηλαδή πλησιάζουν το μέσο όρο των μικρομεσαίων και καλύπτουν αρκετές χωροταξικές οικογενειακές ανάγκες, το τρίτο μένει λίγο πιο πίσω.
 
Φυσικά, η τελική επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, πέρα από τους χώρους των πίσω επιβατών.

Aρα το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποιες άλλες διαστάσεις σας ενδιαφέρουν και πόσο σημαντικό στη λίστα σας είναι το πίσω κάθισμα; Θα επιλέγατε ένα αυτοκίνητο μόνο από το φάρδος του, π.χ. αν πρέπει να χωρέσει κάποιο παιδικό κάθισμα; Τι λέτε;

AUTOFIT PASXA
4green