Το θες να είναι κουκλί κυρίως μέσα ή έξω;

9.287 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2021)

Απ`εξω όμορφο, από μέσα βαρετό. Πόσο βαραίνει την απόφαση το μέσα και πόσο το έξω;


Ο έρωτας με πρώτη ματιά έχει να κάνει πάντα με την εμφάνιση. Και η πρώτη ματιά σε ένα αυτοκίνητο είναι πάντα απ`έξω. Κανείς δεν ερωτεύτηκε ένα αυτοκίνητο από το σαλόνι του. Είναι δευτερεύον, κάτι που αν δεν σου αρέσει, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Ή όχι;
 
Αλήθεια είναι πως τα αυτοκίνητα που βλέπουμε στο δρόμο και μας αρέσουν, σχεδόν κανένα δεν θα δούμε από μέσα. Ο έρωτας με τα αυτοκίνητα μένει συνήθως ατελέσφορος, και έτσι πέραν της καψούρας, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να πάμε από έκθεση σε έκθεση και να δούμε πως είναι και ο εσωτερικός κόσμος στο αντικείμενο του πόθου μας.
 
Εκτός και αν είναι να το αγοράσουμε. Η εμφάνιση είναι με απόσταση ο πιο καθοριστικός παράγων επιλογής αυτοκινήτου. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Αν η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου σε φέρει στην έκθεση να το δεις από κοντά, αποστολή εξετελέσθη. Είσαι μέσα στο μαγαζί, τώρα μένει στον πωλητή να κλείσει την συμφωνία. Για πολλούς το να μπεις σε μία έκθεση είναι το 90% της πώλησης. Και αυτό είναι δουλειά της εξωτερικής σχεδίασης.
 
Τι γίνεται όμως όταν ανακαλύπτοντας το εσωτερικό, και το πράγμα αλλάζει; Τι γίνεται όταν το εσωτερικό δεν είναι του γούστου σου; Πόσο εύκολο είναι να συμβιβαστείς; Βλέπεις αν το αυτοκίνητο σου αρέσει και η τιμή είναι κάτι που με λίγο ή πολύ «τέντωμα» μπορείς να την φτάσεις, το εσωτερικό πιθανότατα να μην σε αποτρέψει να το αγοράσεις.
 
Πόσο χάλια να είναι; Αλήθεια είναι πως σήμερα όλα τα αυτοκίνητα, λίγο πολύ, είναι παρόμοια μέσα. Η σχεδίαση είναι μάλλον ουδέτερη, και τα υλικά πάνω-κάτω τα ίδια. Ή όχι; Εξαρτάται από το πόσα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχεις δει. Αν πας καρφί γι αυτό που σου γυάλισε, τότε πιθανώς να μην είσαι σε θέση να δεις διαφορές προς το καλύτερο ή το χειρότερο, και ότι είναι, όπως είναι να το πάρεις.
 
Όμως το εσωτερικό αξίζει περισσότερη προσοχή. Εκεί εξάλλου, περνάμε όλο το χρόνο με το αυτοκίνητό μας. Δεν μπορεί να το περνάμε στα ψιλά. Πρέπει να μας ταιριάζει, να μας αρέσει και να μας βολεύει.
 
Εσείς τι κάνετε με το εσωτερικό; Απλά το δέχεστε όπως είναι αφού έχετε διαλέξει το αυτοκίνητο που θέλετε με βάση το εξωτερικό; Πόσο βάρος δίνετε; Και τελικά, πόση σημασία έχει στην τελική σας επιλογή;

ELASTIKA 2024
Audi