• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H ψηφιακή πρόταση για το RS6 σεντάν.

Το νέο Audi RS6 σε σεντάν;

6.426 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/1/2020

Πώς θα έμοιαζε ένα Audi RS6 σεντάν εάν η φίρμα αποφάσιζε να το επαναφέρει στην γκάμα της;

AUDI: Αγοράστε online ετοιμοπαράδοτο Audi σε ειδικές προνομιακές τιμές και 1η δόση μετά από 6 μήνες.

Πριν λίγο καιρό η Audi παρουσίασε και επίσημα το νέο RS6 κάνοντας λόγο πως θα διατεθεί μόνο σε Avant έκδοση όταν ξεκινήσει το εμπορικό του λανσάρισμα στις αρχές του επόμενου έτους. Επιπλέον, η φίρμα ανακοίνωσε πως το μοντέλο θα προσφερθεί και στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι ο πρόγονός του δεν πέρασε ποτέ τα σύνορα αυτά, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν θα κατασκευαστεί κάποια σεντάν έκδοση του RS6.

H Audi συνήθιζε να προσφέρει το RS6, στις γενιές C5 και C6, και σε Avant και σε σεντάν έκδοση ακόμα και αν το RS6 wagon σημείωνε τις περισσότερες φορές καλύτερη εμπορική πορεία. Το 2010 η μάρκα αποφάσισε να σταματήσει να κατασκευάζει το RS6 σεντάν, πράγμα που ουσιαστικά άφησε τις ΒΜW M5 και Mercedes-AMG E 63 S μόνες τους στην κατηγορία των premium σεντάν υψηλών επιδόσεων. Αξίζει να σημειώσουμε πώς όπως η Audi «έκοψε» την σεντάν έκδοση από την γκάμα, κάτι αντίστοιχο έκανε και η ΒΜW με την M5 Touring λόγω των χαμηλών πωλήσεων που σημείωνε το μοντέλο.

Η φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω είναι ψηφιακή και προσφέρει μια πρώτη γεύση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το RS6 σεντάν, σε περίπτωση που η Audi αποφάσιζε να το επαναφέρει στην γκάμα σαν μια εναλλακτική του RS7. Όλο το μπροστινό μέρος είναι φυσικά εμπνευσμένο από το RS6 Avant, ωστόσο το πίσω μέρος αλλάζει σχήμα για να εξοπλιστεί το αυτοκίνητο με παραδοσιακό πορτ-μπαγκάζ.

Κάτω από το καπό θα μπορούσε να βρίσκεται ο ίδιος 4κύλινδρος V8 bi-turbo κινητήρας των 600 ίππων και 800 Nm ροπής που δίνει ισχύ στην Avant έκδοση.

Πώς σας φαίνεται;

20 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  A6