Το DMC DeLorean πήρε V8 κινητήρα... μπροστά!

2.585 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2021)

Το περίφημο αυτοκίνητο DMC DeLorean της πασίγνωστης ταινίας «Back to the Future» αποτέλεσε πεδίο εργασίας για γνωστό οδηγό drift ο οποίος δεν έμεινε ευχαριστημένος από τον V6 κινητήρα του πίσω μέρους και έτσι εγκατέστησε έναν νέο V8 μπροστά!

Ίσως ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα στον κόσμο να είναι το DMC DeLorean. Όχι λόγω των επιδόσεών του, ούτε εξαιτίας των πωλήσεών του. Για όσους δε θυμούνται το DMC DeLorean ήταν το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην ταινία Back to the Future (Επιστροφή στο μέλλον) το 1985, έχοντας τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο χρόνο.
 
Αν και στην πραγματικότητα το αυτοκίνητο εξοπλίζονταν από ένα V6 μοτέρ στο πίσω μέρος, ο ήχος που τον συνόδευε στην ταινία προέρχονταν από V8 μοτέρ. Έτσι ο γνωστός οδηγός drift, Alexandre Claudin, πήρε την απόφαση να του προσφέρει το V8 μοτέρ, το οποίο όμως εγκατέστησε στο μπροστά μέρος! Φυσικά παράλληλα προχώρησε και σε κάποιες άλλες μετατροπές, όπως να οδηγήσει τις δύο απολήξεις της εξάτμισης χαμηλά στα μπροστινά φτερά, αλλά και να εξοπλίσει το εσωτερικό με το απαραίτητο roll cage για περαιτέρω προστασία κατά τη διάρκεια του drift.
 
Από κει και πέρα, τα εξαρτήματα ανάρτησης είναι προσαρμοσμένα, το εσωτερικό είναι προσαρμοσμένο, αλλά δεν ξεχνάμε τι έκανε το DeLorean διάσημο. Οι πόρτες που ανοίγουν μιμούμενες το άνοιγμα των φτερών του γλάρου παραμένουν στις θέσεις τους, όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Giorgetto Giugiaro!
 
Αν θέλετε να δείτε τι μπορεί να κάνει το νέο DMC DeLorean, ρίχτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί.
 

Mercedes
test center