Έτσι θα μοιάζει ένα νέο Hyundai Veloster με στοιχεία από το Elantra

2.348 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Έτσι θα μοιάζει ένα νέο Hyundai Veloster με στοιχεία από το Elantra
2 Φωτογραφίες »

- Το Veloster τρίτης γενιάς είναι project ενός σχεδιαστή στο ίντερνετ
- Έχει ως βάση το Sport quattro concept του 2013 και στοιχεία από το Elantra
- Η πρώτη γενιά καινοτόμησε, η δεύτερη απέτυχε

Το Veloster τρίτης γενιάς είναι project ενός σχεδιαστή στο ίντερνετ

Η παρούσα γκάμα της Hyundai περιέχει ως επί το πλείστον, SUV, τετράθυρα σεντάν καθώς και πεντάθυρα hatchback. Ένας σχεδιαστής με το όνομα Theophilus Chin αποφάσισε να «εμπλουτίσει» το δυναμικό της νoτιοκορεατικής φίρμας με μια επιστροφή από τα παλιά και μοιράστηκε την ιδέα του στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την δική του οπτική για το πως θα ήταν ένα Veloster τρίτης γενιάς.

Έχει ως βάση το Sport quattro concept του 2013 και στοιχεία από το Elantra

Tη βάση του αποτελεί το concept Audi Sport Quattro του 2013, όπως τότε αυτό παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης (και δεν μπήκε ποτέ σε παραγωγή). Ο καλλιτέχνης ακολούθησε την σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση των Νοτιοκορεατών, αποστασιοποιημένος από τα κλασικά σπορ σχέδια και υιοθετώντας πολλά στοιχεία από το προσφάτως ανανεωμένο Elantra. Είναι δίθυρο, διαθέτει ανάρτηση που το κάνει να έχει μικρή απόσταση από το έδαφος, ενώ το μπροστινό μέρος θυμίζει ένα πιο «σμιλεμένο» Elantra.

Η πρώτη γενιά καινοτόμησε, η δεύτερη απέτυχε

Η πρώτη γενιά του Hyundai Veloster κυκλοφόρησε το 2011 σαν διάδοχος του θρυλικού Coupe. Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο του Veloster ήταν οι τρεις θύρες, δύο στην πλευρά του συνοδηγού και μία στου οδηγού, γεγονός που το έκανε το πρώτο τετράθυρο hatchback. Η δεύτερη γενιά ακολούθησε το 2018 και είχε αρκετές διαφορές ως προς το αμάξωμα. Η τελευταία γενιά δεν τα πήγε καλά εμπορικά, ωθώντας την φίρμα στην ανακοίνωση την απόσυρσή του από τις ΗΠΑ.

peugeot
test center