• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το μοντέλο με το οποίο θα αγωνιστεί στον off-road αγώνα Baja 500 παρουσίασε η Subaru.

Αυτό είναι το Subaru Crosstrek Desert Racer.

Το Subaru του Baja 500

1.580 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/5/2019

Το μοντέλο με το οποίο θα αγωνιστεί στον off-road αγώνα Baja 500 παρουσίασε η Subaru. Γνωρίστε το Subaru Crosstrek Desert Racer.

Μπορεί το Subaru Crosstrek Desert Racer να φέρει στην ονομασία του τον τίτλο Crosstrek, ωστόσο η μοναδική σχέση που έχει με το crossover μοντέλο της ιαπωνικής φίρμα σταματά εκεί και δεν επεκτείνεται περεταίρω, κάτι που είναι φυισκό αφού στη μία περίπτωση μιλάμε για οδικό και στην προκειμένη για αγωνιστικό μοντέλο και μάλιστα off-road.
 


Το Crosstrek Desert Racer τροφοδοτείται από ένα ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 2,5 λίτρων ο οποίος δημιουργήθηκε από την Crawford Performance και προσφέρει 300 ίππους. Το μοντέλο δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντούμε καθώς έχει αγωνιστεί σε διάφορα αντίστοιχα ράλλυ κάνοντας το ντεμπούτο του τo 2017, ωστόσο ο νέος κινητήρας είναι ελαφρώς αναβαθμισμένος με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια του Crosstrek Desert Racer να βελτιώσει τη δεύτερη θέση που κατέβαλε στο Baja 500 του 2018.
 
Το Crosstrek Desert Racer θα λάβει μέρος στην κατηγορία Class 5 Unlimited, ενώ στο εξωτερικό του φέρει τα συνηθισμένα χρώματα της Subaru, το κίτρινο και το μπλε αλλά και το λογότυπο της Subaru Motorsports USA. Τα τεράστια ελαστικά και οι επίσης μεγάλες μπουκάλες της ανάρτησης είναι απαραίτητα, όπως και τα επιπλέον LED φωτιστικά σώματα που έχει εγκατασταθεί στον πρόβολο αλλά και την οροφή.
 
Ο αγώνας Baja 500 για το 2019 είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουνίου και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καλύψουν μια διαδρομή μήκους περίπου 784 χιλιομέτρων σε μία συγκεκριμένη διαδρομή στην χερσόνησο Baja του Μεξικού.       

Tags: SUBARU