Το Volkswagen Golf έγινε 50 ετών!

2.199 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2024)
Το Volkswagen Golf έγινε 50 ετών!
3 Φωτογραφίες »

- 2.000 Golf πωλούνται κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια!
- Πρώτη εμφάνιση το 1974 δια χειρός Giorgetto Giugiaro.
- 50 χρόνια, 8 γενιές και 37 εκατ. αυτοκίνητα.
- Θα περάσει και το Golf στην ηλεκτρική εποχή.

2.000 Golf πωλούνται κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια!

Σαν σήμερα, 29 Μαρτίου, πριν από 50 χρόνια το πρώτο Volkswagen Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της γερμανικής μάρκας στο Wolfsburg. Ένα αυτοκίνητο που έμελε να εξελιχθεί στο απόλυτο best-seller, αφού μέχρι σήμερα ακολούθησαν οκτώ γενιές και περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες. Καθαρά με μαθηματικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να αγοράζουν ένα νέο Golf κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια. 

Πρώτη εμφάνιση το 1974 δια χειρός Giorgetto Giugiaro

Τα πρώτα μοντέλα Golf εμφανίστηκαν στις εκθέσεις των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 1974. Εκεί που το Beetle και οι πίσω τοποθετημένοι κινητήρες κυριαρχούσαν στη σκηνή για πολλές δεκαετίες, το Golf ήρθε ως ο διάδοχος του θρυλικού Beetle για του... κλέψει το στέμμα. Το Golf που αναπτύχθηκε από τον Giorgetto Giugiaro και τη Volkswagen Design είχε ήδη φτάσει το ένα εκατομμύριο τον Οκτώβριο του 1976.

50 χρόνια, 8 γενιές και 37 εκατ. αυτοκίνητα

Στην πορεία των 50 χρόνων το Golf παρουσιάστηκε σε οκτώ γενιές, με την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς να είναι η τελευταία χρονικά που έκανε την εμφάνισή της. Σύμφωνα με τη Volkswagen, από τις 29 Μαρτίου 1974 έως και σήμερα περισσότερα από 20 εκατομμύρια Golf έχουν κατασκευαστεί μόνο στο Wolfsburg. Τα 17 εκατομμύρια Golf που κατασκευάστηκαν μέχρι στιγμής έξω από το Wolfsburg έχουν παραχθεί σε άλλα γερμανικά εργοστάσια καθώς και στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Σλοβακία και τη Νότια Αφρική.

Θα περάσει και το Golf στην ηλεκτρική εποχή

Η επόμενη 9η γενιά του Golf, θα γράψει ένα ακόμα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μοντέλου, αφού θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική, ευελπιστώντας να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων της. Μέχρι να φτάσουμε εκεί μπορείτε να δείτε το... σούπερ αφιέρωμα που ετοίμασε το autotriti.gr για τα 50 χρόνια παρουσίας του Volkswagen Golf.

TI LINGLONG AGORAZO
fiat