Το επόμενο Fiat Panda δεν θα είναι ένα μοντέλο αλλά ολόκληρη γκάμα

3.696 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2024)
Το επόμενο Fiat Panda δεν θα είναι ένα μοντέλο αλλά ολόκληρη γκάμα

- Το επόμενο Panda θα βγαίνει σε 5 μεγέθη & σχήματα
- Η Fiat θα τα λέει Mega-Panda & Giga-Panda
- Θα είναι ηλεκτρικό και βενζινοκίνητο, όπως το 500
- Η μεταμόρφωση της Fiat θα έχει δύο οικογένειες, τη στιλάτη του 500 & την χρηστική του Panda

Το επόμενο Panda θα βγαίνει σε 5 μεγέθη & σχήματα

Περιμένουμε το επόμενο Panda να είναι ένα χαριτωμένο, χρηστικό και οικονομικό μοντέλο. Όμως φαίνεται πως η Fiat έχει άλλα σχέδια. Όχι ως προς το χαριτωμένο, χρηστικό και οικονομικό, αλλά ως προς το μοντέλο, καθώς ετοιμάζει ολόκληρη γκάμα. Γιατί;
 
Με μια παρουσίαση η Fiat έδειξε όχι ένα αλλά πέντε διαφορετικά σχέδια για το νέο Panda. Δεν πρόκειται για σχεδιαστική άσκηση, αν και πολλά από τα πολύ εξωτικά χαρακτηριστικά αυτών των σχεδίων δεν θα τα δούμε στην παραγωγή, αλλά για πέντε μοντέλα που θα παραχθούν κάτω από την ομπρέλα, ή την μίνι-γκάμα του Panda που θα πάρει τη θέση της στη Fiat. Στα 5 αυτά σχέδια ένας άμεσος αντικαταστάτης, ένα SUV, ένα pickup,  ένα fastback και ένα βαν.

Η Fiat θα τα λέει Mega-Panda & Giga-Panda

Με βάση την πλατφόρμα του νέου Citroen C3, το Panda και όλες του η παραλλαγές θα είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Η Fiat το λέει Mega-Panda, δίνοντας έμφαση στις νέες διαστάσεις, ενώ την έκδοση SUV την ονομάζει Giga-Panda, αφού είναι ακόμη μεγαλύτερο και ψηλότερο. Το Mega-Panda θα το δούμε φέτος το καλοκαίρι σε έκδοση παραγωγής, ενώ προβλέπονται τόσο ηλεκτρικά όσο και συμβατικά σύνολα κάτω από το καπό. Η Fiat θέλει να λανσάρει νέα μοντέλα κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Και θα τα λανσάρει όλα.

Θα είναι ηλεκτρικό και βενζινοκίνητο, όπως το 500

Αυτό σημαίνει πως η Fiat θα παίξει πλέον σε ένα δίπολο με το 500 στη μία πλευρά και το Panda από την άλλη. Το κάθε μοντέλο θα είναι μια «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα βρίσκονται τα άλλα «συναφή» με αυτό αυτοκίνητα, όπως το 600 στην «ομπρέλα» του 500 και το Giga-Panda και τα άλλα τρία, κάτω από το Mega-Panda. Τα ονόματα δεν είναι δεδομένο πως θα είναι αυτά, ενώ στη νέα γκάμα του Panda θα δούμε και το μεγαλύτερο σχέδιο, το fastback, να αντικαθιστά το Tipo, κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Η Fiat θα έχει δύο οικογένειες, τη στιλάτη του 500 & την χρηστική του Panda

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ περισσότερο από την ταπεινή αντικατάσταση του Panda με ένα νέο αυτοκίνητο. Είναι μια ολόκληρη μεταμόρφωση της μάρκας, σε μία μοναδική σύνθεση. Από τη μία τα στιλιστικά premium 500, 600 και ότι ακολουθήσει. Από την άλλη τα χρηστικά, φρέσκα, κεφάτα, και ελπίζουμε και οικονομικά Panda. Για όποιον ανησυχούσε για τη μάρκα, αυτή η εξέλιξη είναι τα καλύτερα νέα που είχαμε για τη Fiat εδώ και πολλά χρόνια.
 
Είναι όμως αυτό που θες; Πάνε τα Punto, πάνε τα Tipo, έρχονται όμως επιτέλους και φθηνότερα Fiat από το 500, με περισσότερους χώρους, και το κέφι που περιμένει κανείς ένα μικρό Fiat. Τι λες; Δεν είναι ότι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε;

ford
NISSAN