Το μεγάλο SUV, ή το παλιό σου «εργαλείο» κερδίζει στο δρόμο;

Το μεγάλο SUV, ή το παλιό σου «εργαλείο» κερδίζει στο δρόμο;

2.371 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2022)

Τα SUV παίρνουν πιο εύκολα προτεραιότητα στο δρόμο, ή έτσι νόμιζες. Γιατί εκεί που τελειώνει ο ΚΟΚ και αρχίζει ο νόμος του ισχυρού, έρχεται σφήνα ο πιο δυνατός «παίχτης»: ο παλιός!

Πότε ο ματρακάς σου κερδίζει τις σύγχρονες SUVάρες;

Ξεκινόντας ας ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε είδους τσαμπουκάς στο δρόμο είναι λάθος, επικίνδυνος και τελικά αχρείαστος. Όμως η καθημερινότητα στην ζούγκλα της πόλης είναι δυστυχώς σαν... πόλεμος! Ο παλιός είναι αλλιώς, λένε, και όταν έχεις να κάνεις με τη ζούγκλα του δρόμου, το παλιό αμάξι έχει με το μέρος του ακριβώς αυτό για το οποίο όλοι γκρινιάζουν: την ηλικία του. Τι μπορείς να κάνεις με αυτή;
 
Σκέψου πόσες φορές σε έκοψε ένα μεγάλο SUV. Πόσες φορές μπήκε μπροστά σου. Πόσες φορές πήρε με το έτσι θέλω την προτεραιότητα. Σκέψου πόσες φορές άφησες το πόδι από το γκάζι γιατί «που να τα βάλεις με το θηρίο». Και πόσες φορές πάτησες το φρένο γιατί έπρεπε να αφήσεις το κτήνος μπροστά να περάσει.
 
Ο «τσαμπουκάς» στο δρόμο, είναι ένα σκαλί πάνω από τον ΚΟΚ. Εκεί που τελειώνει ο ένας αρχίζει ο άλλος, και οι ισορροπίες στην άσφαλτο κρίνονται από το μέγεθος. Ή μάλλον, «και» από το μέγεθος.
 
Γιατί τελικά η «μάχη» κρίνεται στο ποιός έχει να χάσει περισσότερο. Από τη μία το τεράστιο SUV σε σημαδεύει με τον προφυλακτήρα στο παράθυρο από το πλάι. Και ξέρεις πως αν σε «πετύχει», το δικό σου πάει για ολική, και εκείνος θα θέλει δύο χέρια αλοιφή για να γυαλίσει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όμως δεν είναι όλα τόσο δραματικά. Γιατί εσύ γύρω γύρω στο δικό σου αμάξι έχεις τα σημάδια από «μάχες» 10-15 ετών. Το ολοκαίνουργιο SUV, όσο μεγάλο και να είναι, είναι αφράτο και φρέσκο σαν δέρμα μωρού παιδιού. Ποιός φοβάται περισσότερο την επαφή;
 
Ναι, μπορεί να σε πάρει μαζί του, λόγω όγκου, αν ακουμπήσετε, όμως, και ειδικά αφού φταίει, θα του μείνει το «παράσημο» και θα του χαλάει τη μόστρα. Πολύ περισσότερο από ότι θα σου τη χαλάει εσένα. Εσένα εξάλλου, έχει πιο πολλά παράσημα από σιδερωμένο πουκάμισο να τα κρεμάσει. 

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο τσαμπουκάς; Και ποιος είναι αυτός που «μασάει» περισσότερο; Μήπως ο παλιός είναι αλλιώς, γιατί ο νέος (παρα)είναι ωραίος, και θέλει να μείνει ως έχει; Τι λες; Μήπως το παλιό αμάξι έχει το πάνω χέρι εκεί που τελειώνει ο ΚΟΚ και αρχίζει η «μάχη»;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
citroen