Το νέο Opel Frontera διέρρευσε πριν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη

4.549 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Το νέο Opel Frontera διέρρευσε πριν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη
4 Φωτογραφίες »

- Πρώτη εικόνα για το νέο SUV της Opel.
- Με κινητήρες βενζίνης αλλά και ηλεκτρική έκδοση.
- Θα είναι το νέο οικογενειακό SUV της Opel.
- Προσιτό το κόστος απόκτησης υπολογίζει η μάρκα.

Προ των πυλών το ντεμπούτο του νέου Opel Frontera

Το νέο Opel Frontera διέρρευσε πριν πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του για την αγορά της Ευρώπης. Ο λόγος για το νέο οικογενειακό SUV της γερμανικής μάρκας, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το Mokka στην γκάμα της. Το νέο Frontera θα διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση, ως ένα ακόμα βήμα της Opel προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Διέρρευσε η πρώτη εικόνα του μοντέλου

Επί του παρόντος είχαν κυκλοφορήσει μόνο κάποιες teaser εικόνες του νέου Frontera, ωστόσο το νέο SUV διέρρευσε σε μία εικόνα, που παρουσιάζει το εμπρόσθιο μέρος του και μας επιτρέπει να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα από σχεδιαστικής άποψης, αν και το ντεμπούτο του θα ακολουθήσει πολύ σύντομα. Το νέο Frontera λαμβάνει boxy σχεδίαση με ψηλά τη γραμμή οροφής, που πιθανότατα θα βοηθήσει τόσο στον χώρο των επιβατών όσο και τον χώρο αποσκευών. Η μάσκα «Vizor» της Opel δεσπόζει στο μπροστινό μέρος, ενώ οι θόλοι των τροχών διαθέτουν πλαστική επένδυση, με σκοπό να αναδεικνύουν το off-road στυλ. Το ίδιο ισχύει και για το χαμηλότερο κομμάτι του μπροστινού προφυλακτήρα σε ασημί φινίρισμα, όπου μιμείται την προστατευτική πλάκα που υπάρχει σε off-road SUV.

Με κινητήρες βενζίνης αλλά και ηλεκτρική έκδοση

Το νέο Opel Frontera θα βασιστεί στην πλατφόρμα «Smart Car», την οποία γνωρίσαμε και μέσω του Citroen e-C3, στοιχείο που θα κρατήσει το κόστος απόκτησης σε προσιτό επίπεδο, σύμφωνα με όσα υπολογίζει η μάρκα. Παράλληλα, θα του δώσει τη δυνατότητα εκτός από κινητήρες εσωτερικής καύσης να προσφερθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μέσω του Frontera Electric. Μάλιστα το ηλεκτρικό Frontera θα είναι διαθέσιμο από την κυκλοφορία του μοντέλου και δεν θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν σχετικά με τα μηχανικά σύνολα, αλλά το Frontera Electric θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια μπαταρία 44 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων που συναντάμε στο e-C3, ωστόσο από τη στιγμή που θα είναι αρκετά μεγαλύτερο τότε μπορεί επίσης να προσφέρεται με μεγαλύτερη μπαταρία. Στις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης του Frontera, θα μπορούσαμε να δούμε τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης PureTech 1,2 λίτρων με 110 ή 130 ίππους, ενώ φυσικά βέβαιη θεωρείται η παρουσία ήπια υβριδικού συστήματος 48 βολτ.

Θα γίνει το νέο οικογενειακό SUV της Opel

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η Opel πρωτοχρησιμοποίησε την ονομασία Frontera το 1991 για ένα SUV βασισμένο στο Isuzu Wizard. Κατασκεύασε μόλις δύο γενιές του μοντέλου και διέκοψε την παραγωγή του το 2004. Στην τρίτη του γενιά που αναμένουμε, το Frontera θα χρησιμοποιηθεί αντί του Crossland, ωστόσο θα ανέβει κατηγορία από τα μικρά SUV στα οικογενειακά, με το Mokka να μένει ως η πρόταση της φίρμας σε αυτή την κατηγορία.

Hyundai
SEAT