Πρακτικά και άνετα στο εσωτερικό

67.313 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2024)
Χωρίς σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά με έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα δείχνει το εσωτερικό της Corolla Cross. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετι
4 Φωτογραφίες »

Χωρίς σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά με έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα δείχνει το εσωτερικό της Corolla Cross. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετικό.

Το εσωτερικό της Corolla Cross δεν έχει σχεδιαστικές και ποιοτικές εξάρσεις, αλλά δίνει έμφαση στην εργονομία και στην πρακτικότητα, την στιγμή που ο hi-tech χαρακτήρας του μοντέλου είναι έντονος μέσω της στάνταρ high definition οθόνη αφής των 10,5 ιντσών (με over-the-air updates), που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και του full ψηφιακού πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, που ενσωματώνει πολλαπλές ενδείξεις και απεικόνιση ανάλογα με τα γούστα του οδηγού και το επιλεγμένο πρόγραμμα κίνησης. Τα σκληρά πλαστικά κυριαρχούν, ωστόσο το φινίρισμα είναι εξαιρετικό, ενώ είναι η χαρακτηριστική η απουσία τριγμών και αστοχιών συναρμογής, στοιχεία που αφήνουν εχέγγυα για αντοχή στο χρόνο. Το Qashqai προτάσσει μια μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία με αρκετά ψηφιακά στοιχεία και πιο λεπτεπίλεπτη αισθητική. Η απτή ποιότητα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, με το πάνω μέρος του ταμπλό να καλύπτεται από μαλακό υλικό, τα επιμέρους πλαστικά να έχουν στιβαρή συναρμολόγηση, αλλά και να έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε λεπτομέρειες όπως σε μπουτόν και διακόπτες. Υψηλό είναι και το τεχνολογικό επίπεδο στην καμπίνα του Qashqai με μια νέα 12,3 ιντσών οθόνη για την υποστήριξη του συστήματος infotainment και ακόμη μία, τοποθετημένη πίσω από τον οδηγό, η οποία τον πληροφορεί για ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. 


Όπως και πριν, το εσωτερικό του Nissan Qashqai ικανοποιεί με την ποιότητα κατασκευής του.
4 Φωτογραφίες »

Όπως και πριν, το εσωτερικό του Nissan Qashqai ικανοποιεί με την ποιότητα κατασκευής του.


Όσον αφορά στους χώρους, 4 υψηλόσωμοι ενήλικες θα χωρέσουν άνετα χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Οι  πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα (καμία σχέση με το C-HR), το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. Ωστόσο, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερη από 390 λτ. (425 λτ. στη δικίνητη έκδοση) όπως επίσης και η απόσταση των μπροστινών καθισμάτων από τα γόνατα των πίσω επιβατών. Οι εσωτερικοί χώροι του Nissan Qashqai έλαβαν μια μικρή αύξηση, διασφαλίζοντας περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ο οποίος έφτασε στο πολύ καλό νούμερο των 160 χλστ.., ενώ ο αέρας για τα κεφάλια είναι αρκετός ακόμα και άτομα άνω του μέσου ύψους. Στο πίσω κάθισμα το πλάτος των 1.395 χλστ. είναι μια τιμή που βρίσκεται στον μέσο όρο της μικρομεσαίας κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι ένας μεσαίος επιβάτης δεν θα χρειαστεί να κάνει παραχωρήσεις. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητά του κυμαίνεται από 479 έως 504 λτ. ανάλογα της έκδοσης, τιμή που ικανοποιεί τις ανάγκες της μέσης οικογένειας παρόλο που επίσης, όπως και στην περίπτωση της Corolla Cross, δεν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της κατηγορίας.

Σελίδα 1Toyota Corolla Cross & Nissan Qashqai: Έχουν 200 άλογα και δεν καίνε
Σελίδα 2Ισχυροί κινητήρες και χαμηλή κατανάλωση: Πώς τα καταφέρνουν;
Σελίδα 3Πρακτικά και άνετα στο εσωτερικό
Σελίδα 4Ανετα και ασφαλή στον δρόμο
Mercedes
OPEL