Toyota Yaris Cross & Corolla Cross: Τα best sellers έγιναν... SUV!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Yaris Cross & Corolla Cross: Τα best sellers έγιναν... SUV!

41.729 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2022)

Μετά το Toyota Yaris, πλέον και η Toyota Corolla απέκτησε SUV αδερφάκι, την Corolla Cross. Ας δούμε συνοπτικά τα δύο νέα crossover που ήρθαν να πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες τους.

Έχουν βαρύ όνομα και μεγάλη κληρονομιά

H Toyota εδώ και δεκαετίες απολαμβάνει της εκτίμησης του ελληνικού κοινού στηριζόμενη σε μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων που καλύπτουν κάθε είδους ανάγκη. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση πως, αν υπάρχουν δύο μοντέλα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους κάτω από την επιτυχία της ιαπωνικής μάρκας, αυτά είναι το Yaris και η Corolla. Τώρα, με το ένα καινούριο SUV να διαδέχεται το άλλο για να ικανοποιήσουν οι εταιρείες τα μοντέρνα θέλω του καταναλωτικού κοινού, η Toyota κάνει το colpo grosso και διαθέτει στην Ελλάδα δύο καινούρια crossover που χάρη στο όνομά τους, φέρνουν μαζί τους μεγάλη κληρονομιά.

To πρώτο από αυτά είναι το Yaris Cross που διατίθεται στην χώρα μας εδώ και μήνες και έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων καταναλωτών (2ο σε πωλήσεις στα μικρά SUV το 2022). Το δεύτερο SUV είναι η άρτι αφιχθείσα Corolla Cross που έρχεται φρέσκια για να συνεχίσει την επιτυχία του ονόματος σε άλλη κατηγορία και να τοποθετηθεί ανάμεσα στο C-HR και το RAV4. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Πιο μοντέρνο το Yaris Cross, επιβλητικότερη η Corolla Cross

Το μήκους 4.180 χλστ. Yaris Cross μπορεί να δανείζεται το όνομα του από το Yaris, ωστόσο στο κομμάτι της σχεδίασης, η συγγένειά τους είναι μικρή, αν εξαιρέσουμε κάποια κοινά σχεδιαστικά στοιχεία που συναντούμε και στο ελληνικό best seller, τα οποία όμως συνδυάζονται τώρα με crossover χαρακτηριστικά. Συνολικά ο σχεδιασμός του είναι νεανικός και μοντέρνος ενώ ο δυναμισμός είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του και αυτός εκφράζεται τόσο από το συνδυασμό εμπρόσθιας μάσκας και LED φωτιστικών σωμάτων, όσο και από τις έντονες γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα ολόγυρα.

Όντας βασισμένη στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C (TGNA-C), η Corolla Cross έρχεται με βάσεις… best-seller, αφού στο ίδιο πάτωμα έχουν «χτιστεί» η Corolla και το C-HR. Σε αντίθεση με το Yaris Cross, η Corolla Cross έχει ακόμη λιγότερες ομοιότητες σε σχέση με την Corolla (hatchback, wagon ή σεντάν) και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Η Corolla Cross θα τραβήξει τα βλέμματα χάρη στην γιγάντια γρίλια της, τον επιβλητικό διαχύτη της, ενώ τα φωτιστικά σώματα, αν και δεν είναι τόσο κοφτερά όσο της «σκέτης» Corolla είναι εξίσου επιθετικά και μοντέρνα. Οι θόλοι του αυτοκινήτου και οι γραμμώσεις στο πλαϊνό μέρος το κάνουν μυώδες, ενώ πίσω, η Corolla Cross έχει «αέρα» από το μεγαλύτερο RAV4.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center