VW: Πρώτο στα μικρά SUV το T-Roc

13.572 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2019)

Το νέο VW T-Roc διαγράφει μια καλή εμπορική πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με τη μάρκα, κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η κλάση των μικρών SUV είναι το στοίχημα πολλών κατασκευαστών, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει τη μεγαλύτερη κινητικότητα σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Volkswagen κερδίζει αυτό το στοίχημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, καθώς το T-Roc βρέθηκε να τερματίζει πρώτο την κούρσα του εξαμήνου καταγράφοντας 806 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 12% στην κατηγορία του.

Το μοντέλο, το οποίο λίγο μετά το λανσάρισμά του αναδείχθηκε ως «Best in Class» στην κατηγορία του στις δοκιμές του Euro NCAP, συνδυάζει τις αρετές και το στιλ ενός SUV με τον δυναμισμό ενός χάτσμπακ. Με μοντέρνο ντιζάιν και κουπέ φόρμα, διακρίνεται για το τεχνολογικό του υπόβαθρο είτε μιλάμε για τα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει από το βασικό του εξοπλισμο ή για τις πιο σύγχονες λειτουργίες σε επίπεδο συνδεσιμότητας.

Υπενθυμίζουμε πως, το T-Roc προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης 1,0 λτ. και 1,5 λτ. με 115 και 150 ίππους, αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και η κορυφαία από πλευράς ισχύος επιλογή με τον 2λιτρο TSI των 190 ίππων. Στο diesel συναντούμε τον εξίσου γνώριμο 1,6 TDI με 115 άλογα και τον 2,0 TDI με 190 ίππους. Οι δίλιτρες εκδόσεις βενζίνης και diesel και εκείνες με τον 1.500άρη βενζίνης προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ η τετρακίνηση 4Motion είναι αποκλειστικότητα των 2λιτρων. Οι τιμές του T-Roc στην Ελλάδα ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ στη βενζίνη και από 21.900 ευρώ στο diesel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα επιτυχημένη κρίνεται η εμπορική πορεία και του πιο μικρού SUV της Volkswagen, του ολοκαίνουργιου T-Cross. Σε ουσιαστικά μόλις ένα δίμηνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το νέο T-Cross κατέγραψε 216 πωλήσεις μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, προϊδεάζοντας για την εμπορική του επιτυχία στη συνέχεια.

Κλείνοντας, στατιστικά, η κατηγορία των compact SUV το πρώτο εξάμηνο του 2019 αποτέλεσε το 10,65% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με 6.982 ταξινομήσεις επί συνόλου 65.557.

Hyundai
skoda