• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το ρουλεμάν υποφέρει όταν κρεμάμε το χέρι στο λεβιέ λες και είναι ακουμπιστίρι.

Χαλάς το αυτοκίνητό σου και δεν το καταλαβαίνεις

Διαβάστηκε από 14797 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/8/2019
 

Ποιές συνήθειες στο αυτοκίνητο είναι τόσο κακές που τελικά κάνουν ζημιά; Από βαρεμάρα ή από άγνοια, μήπως δημιουργείς φθορές που στοιχίζουν μια περιουσία στην επισκευή ή στη χρήση;

Οι κακές συνήθειες στο αυτοκίνητο κοστίζουν. Κάποιες προκαλούν ζημιές, κάποιες αυξάνουν το κόστος χρήσης και άλλες μειώνουν την αξία μεταπώλησης. Μήπως έχεις και εσύ κάποιες από αυτές; και τελικά το ξέρεις ότι βλάπτουν;
 
Συνήθειες που προκαλούν ζημιές είναι αρκετές. Κλασσική περίπτωση η γρήγορη αλλαγή από όπισθεν σε πρώτη. Κάποτε τα αυτοκίνητα έπρεπε να σταματήσουν τελείως γιατί η όπισθεν δεν ήταν συγχρονισμένη, όμως όλο και περισσότερα κιβώτια έχουν συγχρονιζέ στην όπισθεν που σημαίνει ότι μπορεί να μπει και όσο το αυτοκίνητο τσουλάει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να κινείται εμπρός, ενώ βάζεις την όπισθεν. Η ζημιά μπορεί να είναι μεγάλη.
 
Ζημιά μπορεί να προκαλέσει και το συνεχές πάτημα φρένου στον κατήφορο. Αν ο κατήφορος είναι μεγάλος, βάζουμε κοντή σχέση στο κιβώτιο και αφήνουμε το μοτέρ να φρενάρει, πατώντας τα φρένα ανά διαστήματα για να ελέγξουμε την ταχύτητα. Αλλιώς οι δίσκοι υπερθερμένονται και στραβώνουν, ή ακόμη χειρότερα τα υγρά βράζουν και τα φρένα μπορεί να μην πιάσουν. Οι ζημιές μπορεί να είναι ακριβές.
 
Ακόμη κι αν δεν γίνει ζημιά έτσι, τα τακάκια σίγουρα φθείρονται ταχύτερα, το ίδιο και οι δίσκοι, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους και αυξάνοντας έτσι το κόστος χρήσης. Τέτοιου είδους φθορές μπορεί να προκαλέσουν η συνεχής χρήση του συμπλέκτη στο φανάρι, αντί για νεκρά, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή του δίσκου/πλατό. Το ρουλεμάν επίσης υποφέρει όταν κρεμάμε το χέρι στο λεβιέ λες και είναι ακουμπιστίρι.
 
Σε ότι αφορά την κατανάλωση, ο καλύτερος τρόπος να την αυξήσεις είναι να μείνεις με τα τσιμπράγκαλα από το καλοκαίρι στο πορτ μπαγκάζ όλο το χρόνο, αυξάνοντας το βάρος του αυτοκινήτου. Εξίσου κακή συνήθεια είναι να ξεμείνεις με τη σχάρα οροφής όλο το χρόνο, για το ένα ταξίδι που έκανες στο χωριό, κάποτε, πριν μήνες. Η κακή αεροδυναμική αυξάνει την κατανάλωση.
 
Και φυσικά υπάρχουν και άλλες. Κούφιες γκαζιές στο φανάρι, υψηλές στροφές με κρύο μοτέρ, σανίδα από στάση και απότομο άφημα συμπλέκτη, αν και αυτές οι συνήθειες είναι προφανώς πιο κακές, σε αντίθεση με άλλες.
 
Όπως το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, που αποδεδειγμένα είναι ο ταχύτερος τρόπος να μειώσεις την αξία του στη μεταπώληση, αφού εκτός ότι βρωμάει, κιτρινίζει ο ουρανός, ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος να πέσει η καύτρα και αφήσει το δικό της σημάδι στα καθίσματα.
 
Εσείς; Ποιές συνήθειες έχετε στο αυτοκίνητο; Ποιές αναγνωρίζετε ως κακές και τι κάνετε γι αυτές; Μήπως τελικά δεν σας πολυνοιάζει; Τι λέτε;

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

Σε ποιά μάρκα συγχωρείς τα πάντα;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί το τρέχον Captur αξίζει προσοχής;

5 λάθη που κάνουμε όταν οδηγούμε diesel

5 TIPS για τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού

Είναι καθαρό το τιμόνι σου;

Δέρμα ή υφασμα;

6 έξυπνα tips στην αγορά ελαστικών (+vid)

Νέες plug-in υβριδικές A-Class & B-Class 250e

Citroen C3 Aircross vs Peugeot 2008 vs Renault Captur

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »