Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ρεκόρ πωλήσεων 16ετίας στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Μάιο - Στην κορυφή η Toyota

(9/6/2026)
Η Toyota συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων στην Ελλάδα με εντυπωσιακή διαφορά από τους διώκτες της.
2 Φωτογραφίες »

Η Toyota συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων στην Ελλάδα με εντυπωσιακή διαφορά από τους διώκτες της.

Πάνω από 16.000 αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες τον Μάιο.
Συνεχίζει η Toyota να πουλάει τα πιο πολλά αυτοκίνητα.
Κυρίαρχος το Yaris Cross με σχεδόν 1.200 πωλήσεις.
Σάρωσαν τα υβριδικά - Πάνω από το 56% της αγοράς.

autotriti team

Πάνω από 16.000 αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες τον Μάιο

Με τους ρυθμούς της αγοράς να κινούνται σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, ο Μάιος του 2026 έκλεισε με συνολικά 16.250 ταξινομήσεις νέων επιβατικών οχημάτων. Η επίδοση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα θετική μηνιαία καταγραφή, αλλά συνιστά ιστορικό υψηλό και ρεκόρ 16 ετών, καθώς η ελληνική αγορά είχε να δει ανάλογο όγκο πωλήσεων από τις «χρυσές» εποχές προ της οικονομικής κρίσης. Η εντυπωσιακή αυτή δυναμική επιβεβαιώνει τη σταθερή ανάκαμψη του κλάδου και την έντονη διάθεση των καταναλωτών για ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Συνεχίζει η Toyota να πουλάει τα πιο πολλά αυτοκίνητα.

Η Toyota συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων στην Ελλάδα με εντυπωσιακή διαφορά από τους διώκτες της. Κατέκτησε την πρώτη θέση για τον μήνα Μάιο με 2.639 ταξινομήσεις, αποσπώντας το 16,2% του συνολικού μεριδίου αγοράς.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Suzuki (Όμιλος Σφακιανάκη) με 1.373 αυτοκίνητα (8,5%), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Peugeot (Όμιλος Συγγελίδη) με 1.151 ταξινομήσεις (7,1%).
 

"Α/Α " Μάρκα Πωλήσεις Μαΐου 2026
1 Toyota 2.639
2 Suzuki 1.373
3 Peugeot 1.151
4 Hyundai 1.097
5 Citroen 932
6 Kia 893
7 Renault 806
8 Dacia 801
9 Fiat 723
10 BMW 683


Το Toyota Yaris Cross αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο μοντέλο του Μαΐου με 1.191 πωλήσεις, σημειώνοντας μεγάλη απόσταση από το δεύτερο Suzuki Swift που κατάφερε 719 πωλήσεις.
2 Φωτογραφίες »

Το Toyota Yaris Cross αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο μοντέλο του Μαΐου με 1.191 πωλήσεις, σημειώνοντας μεγάλη απόσταση από το δεύτερο Suzuki Swift που κατάφερε 719 πωλήσεις.

Κυρίαρχος το Yaris Cross με σχεδόν 1.200 πωλήσεις

Οι κατηγορίες των B-SUV και των supermini παραμένουν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής πραγματικότητας, τροφοδοτώντας σε μεγάλο βαθμό αυτό το ιστορικό ρεκόρ. Το Toyota Yaris Cross αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο μοντέλο του Μαΐου με 1.191 πωλήσεις, σημειώνοντας μεγάλη απόσταση από το δεύτερο Suzuki Swift που κατάφερε 719 πωλήσεις. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ακόμα ένα B-SUV, το Peugeot 2008 με 685 ταξινομήσεις.
Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας των μικρών SUV κατέλαβαν τις 5 από τις 10 θέσεις του Top 10 των μοντέλων, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες οδηγοί αναζητούν την ευελιξία σε συνδυασμό με τους χώρους και την υπερυψωμένη θέση οδήγησης.

 

"Α/Α " Μοντέλο Πωλήσεις Μαΐου 2026
1 Toyota Yaris Cross 1.191
2 Suzuki Swift 719
3 Peugeot 2008 685
4 Renault Clio 652
5 Kia Picanto  630
6 Hyundai i20 566
7 Toyota Yaris 544
8 Suzuki Vitara 538
9 Citroen C3 509
10 Dacia Sandero 497

Σάρωσαν τα υβριδικά - Πάνω από το 56% της αγοράς

Η ακτινογραφία των πωλήσεων με βάση το είδος καυσίμου και την τεχνολογία κίνησης αναδεικνύει μια ξεκάθαρη τάση: η εξηλεκτρισμένη μετακίνηση έχει γίνει πλέον η κυρίαρχη επιλογή των Ελλήνων. Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα έκαναν κυριολεκτικά θραύση, σημειώνοντας 9.120 ταξινομήσεις και καταλαμβάνοντας το 56,1% της αγοράς. Η βενζίνη ακολουθεί ως δεύτερη δύναμη με 4.800 αυτοκίνητα (29,5%), δείχνοντας ότι διατηρεί ένα σταθερό αλλά συρρικνωμένο κοινό.
Στην κατηγορία των οχημάτων με πρίζα, τα Plug-in υβριδικά (PHEV) έφτασαν τις 957 πωλήσεις (5,9%), ξεπερνώντας οριακά τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) που κατέγραψαν 954 ταξινομήσεις (5,9%). Στον αντίποδα, το diesel συνεχίζει την πτωτική του τροχιά, περιοριζόμενο σε μόλις 416 αυτοκίνητα (2,6%), επιβεβαιώνοντας ότι το πετρέλαιο χάνει οριστικά τη δυναμική του στα επιβατικά μοντέλα.

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Γιάννης Σκανδάλης | Χάρης Καρπούζας