Τι κάνει ένα αυτοκίνητο να παλιώσει; Μήπως η απόσταση που το χωρίζει από τα  καινούργια;

Τα παλιά αμάξια είναι πιο επικίνδυνα σήμερα

23.320 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2021)

Γιατί είναι τα παλιά αυτοκίνητα πιο επικίνδυνα σήμερα απ`ότι ήταν καινούργια;

Τι κάνει ένα αυτοκίνητο να παλιώσει; Μήπως η απόσταση που το χωρίζει από τα  καινούργια; Και αν αυτό δεν έχει τόση σημασία στη σχεδίαση, ή ακόμη και στην κατανάλωση, μήπως είναι ώρα να δούμε γιατί τα παλιά αυτοκίνητα είναι σήμερα πιο επικίνδυνα από ποτέ;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το βρήκες 20ετίας, το θυμάσαι καινούργιο, στα μάτια σου δεν είναι και τόσο παλιό, και στην τιμή που το δίνουν πως θα πεις όχι. Η παγίδα αυτή είναι συνηθισμένη, ειδικά όταν ένα αυτοκίνητο το ξέρεις από παλιά, είτε το ζαχάρωνες 20 χρόνια πριν, είτε επειδή το βλέπεις συνέχεια μπροστά σου, καμαρώνεις την αξιοπιστία του και λες, μπορεί να είναι 20 χρονών, κρατιέται όμως μια χαρά. Αμ δε.

Βλέπεις στην Ελλάδα της κρίσης που το αυτοκίνητο έγινε δύσκολο στην απόκτηση, ο στόλος ξεπέρασε τα 14 χρόνια μέσης ηλικίας. Που σημαίνει πως τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι παλιότερα από το 2004. Και αν ρωτήσεις, θα δεις πως το 2004 δεν ακούγεται καν παλιό για αυτοκίνητο. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Κι αν δεν μας συγκλονίζει η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση, γιατί στο κάτω κάτω, «κάνω λίγα χιλιόμετρα, δεν πειράζει» ή ακόμη και «εγώ 20 ευρώ έβαζα, 20 ευρώ βάζω», ακούγονται τυπικές δικαιολογίες. Τώρα με τη σχεδίαση ποιος ασχολείται, τα ανταλλακτικά είναι φθηνά και «δεν σπάει δεν χαλάει». Τυπικό παράδειγμα Toyota Corolla του 1998. Στην ίδια ηλικία κυκλοφορούν και άλλα πολλά, γιαπωνέζικα και μη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
skoda