Ford Focus VS Hyundai i30 VS Toyota Corolla
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Focus VS Hyundai i30 VS Toyota Corolla

91.225 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2019)

Με ελάχιστη χρηματική διαφορά τα τρία μικρομεσαία μοντέλα προσφέρουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και μας οδηγούν σε μια ασυμβίβαστη σύγκριση… Βενζίνη, diesel ή υβριδικό; Και με τι αυτόματο κιβώτιο;

Η νέα Toyota Corolla στην υβριδική της έκδοση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες «προσθήκες» στην μικρομεσαία κατηγορία. Εκεί όπου εδώ και καιρό «αλωνίζουν» τα Ford Focus και Hyundai i30. Επιλέξαμε την παράλληλη δοκιμή, σύγκριση των 3 μοντέλων και με δεδομένη την διαφορετικότητα της υβριδικής Corolla (1,8 λτ. με 122 ίππους και CVT κιβώτιο) επιλέξαμε τις εκ διαμέτρου αντίθετες εκδόσεις των άλλων δύο, αλλά στα ίδια λεφτά. Έτσι έχουμε το βενζινοκίνητο 1.500άρι Ford Focus με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το Hyundai i30 με diesel κινητήρα 1,6 λτ. και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Εμφάνιση: Κάνει τη διαφορά η πιο φρέσκια Corolla
Το αισθητικό κομμάτι έχει αρκετό ενδιαφέρον στα τρία μοντέλα, με την Corolla και το Focus να εκφράζουν ένα πιο δυναμικό και προχωρημένο προφίλ που διαμορφώνεται από τις έντονες ακμές των αμαξωμάτων τους σε συνδυασμό με τις καμπύλες τους επιφάνειες. Από την άλλη το Hyundai i30 εκφράζει και εκείνο δυναμισμό αισθητικά όμως κινείται σε πιο συμβατικά σχεδιαστικά μονοπάτια, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος.  

Value For Money: Τα έχουν όλα…όλα
Η «βασική» έκδοσης της υβριδικής Corolla είναι διαθέσιμη από το πακέτο Live και κοστίζει 20.970 ευρώ, ενώ ελαφρώς ακριβότερο είναι το Ford Focus στην έκδοση Business (21.446 ευρώ). Το Hyundai i30 στη βασική έκδοση Active κοστίζει 21.390 ευρώ (με έκπτωση).  Kαι στα τρία συναντάμε τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (αυτόνομη πέδηση, προσαρμοζόμενο Cruise Control, το σύστημα αποφυγής εκούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ενημέρωση για τις τυφλές γωνίες του αμαξώματος, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κ.α.) με τις διαφορές ουσιαστικά να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η Corolla για παράδειγμα προσφέρει διζωνικό κλιματισμό έναντι του αιρ-κοντίσιον των άλλων δύο όμως δεν διαθέτει ζάντες αλουμινίου. Αντίθετα, Focus και i30 διαθέτουν στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ενώ η οθόνη αφής του συστήματος infotainment είναι έγχρωμη με διαγώνιο 8 ιντσών στα Corolla και Focus, ενώ στο i30 αυτή είναι μονόχρωμη 5 ιντσών. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center