19 φωτογραφίες »

Fiat 500X Vs Nissan Juke Vs Skoda Kamiq Vs VW T-Cross

74.379 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Είναι πλέον γεγονός. Το must, η περισσότερο ανερχόμενη κατηγορία στην αγορά σήμερα είναι τα compact SUV. Γιατί προσφέρουν τα πλεονεκτήματα των μικρών με χώρους για μια οικογένεια. Ποιο από τα Fiat 500X, Nissan Juke, Skoda Kamiq και VW T-Cross στα 18.000 ευρώ;

Η ραγδαία εξέλιξη των μοντέλων της κατηγορίας των compact SUV και ο ισχυρός ανταγωνισμός μόνο καλό είναι για τον καταναλωτή γιατί τα αυτοκίνητα ανεβάζουν level και προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα. Φυσικά, ο σκληρός αυτός ανταγωνισμός -πάλι προς όφελός μας- αναγκάζει τους κατασκευαστές να τους δίνουν χαρακτήρα και -ακόμη καλύτερο- να κάνουν προσφορές. Παρακάτω, λοιπόν, συγκρίνουμε τέσσερα μοντέλα με trendy, νεανικό χαρακτήρα, καλούς χώρους και καλή, ήτοι στα 18 χιλιάρικα.

Αρχικά, έχουμε το Fiat 500X το οποίο τείνει και στην crossover του εκδοχή να γίνει ένα status symbol, το εντυπωσιακό εμφανισιακά Nissan Juke, τον βασιλιά της ευρυχωρίας Skoda Kamiq και το πληρέστατο και σουβοειδές T-Cross της Volkswagen. Με κόστος αγοράς από τα 17.300 ευρώ έως τα 18.100 ευρώ διαμορφώνεται ένα ισχυρό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ τους. Το σίγουρο είναι πως ένας νέος οικογενειάρχης ή ακόμα και ένας νέος οδηγός, θα βρει στην 4άδα αυτή ίσως και το πρώτο του αυτοκίνητο. Ποιο είναι, όμως, το κατάλληλο και για ποιες ανάγκες;
 
Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το Juke για το προχωρημένο του design
Η εμφάνιση των τεσσάρων μοντέλων αποτελεί ένα από τα βασικά πεδία διαφοροποίησής τους, γιατί αν και όλα διαθέτουν νεανικό χαρακτήρα και προσφέρουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, η σχεδίαση του καθενός μαρτυρά εν μέρει μια ξεχωριστή πτυχή του ιδιοκτήτη του.

«Προκλητικό» στο μάτι μπορεί να θεωρηθεί το Nissan Juke, το οποίο εντυπωσιάζει με την δυναμική του εμφάνιση, απόρροια των έντονων ακμών του και της αρμονίας τους με τις καμπύλες επιφάνειες. Ιδιαίτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον με pop-trendy στοιχεία έχει προφανώς και το Fiat 500X, το οποίο δείχνει σαν ένα «πρησμένο» 500αράκι, διατηρώντας και μεγεθύνοντας τα βασικά στοιχεία της σχεδίασης του εμβληματικού μίνι. Το Skoda Kamiq από την άλλη είναι σύγχρονο και προβάλλει συγκρατημένο δυναμισμό αισθητικά, όμως το βασικό του πλεονέκτημα είναι πως αποτελεί σήμα κατατεθέν για την SUV οικογένεια της Skoda παραπέμποντας στα μεγαλύτερα αδέλφια του, στοιχείο που του καθιστά επιβλητικό. Το VW T-Cross τέλος, αποτελεί σχεδιαστικά το πιο SUV εμφανισιακά μοντέλο της 4άδας με τετράγωνες επιφάνειες που ενισχύουν την υπόστασή του στην άσφαλτο, είναι δηλαδή compact σε διαστάσεις, αλλά mach στο μάτι.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center