Astra: Το αγαπημένο Opel των Ελλήνων κλείνει τα 32!

Astra: Το αγαπημένο Opel των Ελλήνων κλείνει τα 32!

31.563 Επισκέψεις στο άρθρο

6 γενιές Opel Astra. Πόσο άλλαξε το μοντέλο; Τι χαρακτηριστικά είχε η κάθε γενιά; Το autotriti.gr θυμάται και θυμίζει βασικά στοιχεία του δημοφιλούς μικρομεσαίου της γερμανικής φίρμας.

6 γενιές Opel Astra!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το νέο Opel Astra, βρίσκεται αισίως στην 6η του γενιά, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τις προηγούμενες πέντε που το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Για αυτό το λόγο το autotriti.gr κάνει μια γρήγορη «βουτιά» στο παρελθόν και θυμάται τα βασικά χαρακτηριστικά του διαδόχου του Kadett, από το 1991 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση έως και σήμερα όπου πλέον έχει συστήσει την ολοκαίνουργια 6η του γενιά!
    

1η γενιά: 1991-1997 Opel - Astra F


Η πρώτη γενιά του Astra παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της  Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 1991 και μέχρι το 1997 κατασκευάστηκαν περίπου 4,13 εκατομμύρια μονάδες αναδεικνύοντας το μοντέλο σε best seller όλων των εποχών για τη Opel.  Ο διάδοχος του Kadett, από το λανσάρισμά του, κυκλοφόρησε σε εκδόσεις 3-πορτο hatchback και 5-πορτο hatchback, ενώ στο πέρασμα του χρόνου προστέθηκαν το 4-πορτο sedan και το 5-πορτο station wagon.

Από την έναρξη της παραγωγής, το μοντέλο προσέφερε Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών (ABS). Από το 1992, άρχισε να προσφέρει έξτρα αερόσακο οδηγού, με πρόσθετη χρέωση. Παράλληλα όλα τα Astra προσέφεραν ενεργό σύστημα ζωνών ασφαλείας με προεντατήρες στις ζώνες των εμπρός καθισμάτων, ζώνες με ρυθμιζόμενο ύψος και πλαίσια αντιβύθισης καθώς και πλαϊνή προστασία με διπλές ατσάλινες δοκούς προστασίας όλων των θυρών. Για πρώτη φορά, όλοι οι κινητήρες διέθεταν καταλυτικούς μετατροπείς. Τον Αύγουστο του 1994, με την έναρξη της σεζόν του 1995, το μοντέλο υπέστη ένα μικρό αισθητικό λίφτινγκ, σε συνδυασμό και με τεχνολογικές βελτιώσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto