Toyota RAV4 Vs Hyundai Tucson: 4κίνητα υβριδικά SUV σε κόντρα
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota RAV4 Vs Hyundai Tucson: 4κίνητα υβριδικά SUV σε κόντρα

24.402 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2022)

Τα Hyundai Tucson και Toyota RAV4 Hybrid κοντράρονται στις τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις τους, έχοντας κοινή φιλοσοφία ως προς την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και αρκετές διαφορές μεταξύ τους.

Περιπέτεια αλλά με... οικονομία

Hyundai Tucson και Toyota RAV4 τραβούν τον δικό τους δρόμο στην απαιτητική αγορά των SUV. Μάλιστα, οι υβριδικές εκδόσεις των δύο μοντέλων είναι παρούσες στην γκάμα και σε αμφότερες τις περιπτώσεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης. Έτσι τα δύο μοντέλα μπορούν να εγγυώνται στιγμές περιπέτειας, τις οποίες συνδυάζουν με οικονομία στο καύσιμο (και φυσικά στην τσέπη του ιδιοκτήτη), ενώ παράλληλα κατεβάζουν τους ρύπους για την προστασία του περιβάλλοντος. Παρακάτω, λοιπόν βάζουμε αντιμέτωπα, το υβριδικό Hyundai Tucson και Toyota RAV4 Hybird στις τετρακίνητες εκδόσεις τους. Δύο SUV που καταφέρνουν να διατηρούν κατανάλωση μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Ξεχωρίζει το Tucson, σκληροτράχηλο το RAV4

Η σχεδίαση του υβριδικού Tucson είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες εκδόσεις, με το SUV της Hyundai να είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα, κυρίως λόγω της μπροστινής μάσκας που ενσωματώνει τα LED φώτα αποτελώντας μαζί ένα ενιαίο σύνολο. Όταν τα φώτα είναι σβηστά, το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου φαίνεται να καλύπτεται από 29 σκούρα γεωμετρικά μοτίβα χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας που είναι ενσωματωμένα στη μάσκα. Όταν τα φώτα ενεργοποιούνται, αυτά τα μοτίβα χαρίζουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και κομψό χαρακτήρα που ενισχύεται από τα ζεύγη προβολέων στον επίσης δυναμικό προφυλακτήρα.

Εμφανισιακά, το RAV4 είναι επιβλητικό και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Η Toyota επέλεξε ένα πιο συμβατικό αισθητικό προφίλ σε σχέση με άλλα μοντέλα της, διατηρεί ωστόσο την «αιχμηρή» λογική της σχεδίασης που του χαρίζει μια πιο πολυγωνική διάσταση σε όλες τις επιφάνειές του. Η επιβλητικότητά του έτσι πηγάζει αφενός από αυτή την «τετράγωνη» αισθητική αλλά και το σύνολο των 4,6 μέτρων του, ενώ στην 4κίνητη εκδοχή του τον SUV αέρα ενισχύουν τα 195 χλστ. απόστασης από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους και τα προαιρετικά σκαλοπάτια στα μαρσπιέ.

Εσωτερικό-Χώροι: Σύγχρονα και με πορτμπαγκάζ «γήπεδα»

Το εσωτερικό του υβριδικού Hyundai Tucson ξεχωρίζει από αυτά των ήπια υβριδικών εκδόσεων μόνο από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (συνοδεύεται και από οθόνη αφής 9 ιντσών στην βασική έκδοση) και τη σχετική απεικόνιση της ροής ενέργειας όπου τότε θα καταλάβεις πως είσαι μέσα στην full υβριδική έκδοση. Προσεγμένη αισθητική, υψηλή ποιότητα και στάνταρ εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, που έχει τα πάντα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Από πλευράς χώρων, το Tucson ούτως ή άλλως ανήκει σε ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, ενώ ο χώρος αποσκευών μετράται στα 616 λίτρα!

Στο RAV4 η άνεση περισσεύει ακόμα και αν κάθεσαι στο πίσω κάθισμα. Ο δε χώρος αποσκευών φτάνει στα 580 λίτρα με την Toyota να υπόσχεται πως με την πτώση της σε ποσοστό 60:40 διαιρούμενης πλάτης των πίσω καθισμάτων μπορεί να χωρέσει ένα ποδήλατο βουνού με τροχούς 29 ιντσών χωρίς την αφαίρεσή τους. To μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό καλύπτεται από μαλακά και εξαιρετικά σε υφή υλικά, την ώρα που η συναρμογή δεν προβληματίζει. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζουν οι μεγάλοι περιστροφικοί διακόπτες για το σύστημα κλιματισμού, που όπως και αυτοί στην στάνταρ 7 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment, περιβάλλονται από ειδικό αντιολισθητικό υλικό και έχουν εξαιρετική αίσθηση και λειτουργία. Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto