Τα best seller στη λιανική: Hyundai i20 Vs Peugeot 208 Vs Toyota Yaris

Τα best seller στη λιανική: Hyundai i20 Vs Peugeot 208 Vs Toyota Yaris

15.639 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2022)

Toyota Yaris, Hyundai i20 και Peugeot 208 αναδείχτηκαν πρωταθλητές των λιανικών πωλήσεων στην κατηγορία των μικρών, την πιο δημοφιλή της ελληνικής αγοράς. Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας τους;

Τα πρώτα μικρά μοντέλα σε πωλήσεις λιανικής

Τα μικρά μοντέλα για μια ακόμα χρονιά αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος των πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 50.000 μονάδες και συγκεντρώνοντας περίπου το 50% των συνολικών ταξινομήσεων. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους μάλιστα πρόκειται για πωλήσεις σε ιδιώτες. Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν το Yaris βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων, τόσο στην κλάση του, όσο και συνολικά, ακολουθούμενο από το Hyundai i20 για να κλείσει την τριάδα το Peugeot 208.

Στο θέμα μας λοιπόν συγκρίνουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εμπορικλα εκδόσεις του κάθε μοντέλου, τόσο από πλευράς κινητήρα, όσο και εξοπλισμού. Έτσι επιλέξαμε το υβριδικό Yaris των 116 ίππων στην αρχική έκδοση Active (οι υβριδικές εκδόσεις του είναι οι πιο δημοφιλείς, υπάρχει και η ατμοσφαιρική με 125 άλογα), το 208 με τον 1.000άρη τούρμπο PureTech των 100 PS στην αρχική έκδοση Active Plus, και το ίδιας ιπποδύναμης (100 PS) i20 στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Exclusive, το οποίο είναι σαφώς το προτιμότερο.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Το καθένα με τη δική του ομορφιά

Κοιτάζοντας τα τρία μοντέλα, αυτά εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο ένα μοντέρνο και νεανικό προφίλ που τα καθιστά ελκυστικά στην όψη. Ίσως κλικ πιο ελκυστικό δείχνει το 208 με τις νυχιές στα φώτα και τους χαυλιόδοντες στον προφυλαχτήρα που τονίζουν το δυναμισμό του, ενώ παράλληλα η μεγάλη μάσκα του δίνει κάτι το πιο εκλεπτυσμένο.

Το Yaris είναι το πιο δυναμικό στη σχεδίαση, κυρίως λόγω του σχήματος της μάσκας, των φουσκωμένων θόλων και των αναλογιών του, ενώ και στο πίσω μέρος η διαμόρφωση της τρίτης κολώνας ενισχύει αυτή την εντύπωση. Το i20 από την πλευρά του προβάλει το δυναμισμό του με τις έντονες ακμές και το καπό που πέφτει χαμηλά, σε συνδυασμό με τα όμορφα φωτιστικά σώματα μπροστά, αλλά και πίσω.

Value for money: Με καλή τιμή το i20, πιο πλούσιο το 208 & με 6 έτη εγγύηση το Yaris

Εσωτερικό: Σε μαγνητίζει περισσότερο το 208

Χώροι: Προβάδισμα σε επιβάτες και αποσκευές για το i20

Κινητήρες: Το Yaris δεν καίει «τίποτα», καλές επιδόσεις για το 208

Στο δρόμο: Ικανά εντός και εκτός πόλης

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto