Όλα τα μυστικά: Τα καλύτερα & χειρότερα πορτ-μπαγκάζ ως 20.000€
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όλα τα μυστικά: Τα καλύτερα & χειρότερα πορτ-μπαγκάζ ως 20.000€

89.961 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2022)

Θες αυτοκίνητο με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι τσέπη; Αυτά είναι τα 4 αυτοκίνητα με τον καλύτερο χώρο αποσκευών κάτω από 20.000 ευρώ, για να βάζεις όσο το δυνατόν περισσότερες αποσκευές. Δες, επίσης και τα 2 μοντέλα με το μικρότερο πορτ-μπαγκάζ, στο ίδιο μπάτζετ αγοράς.

Με top τιμή & «άπλα» για 5 επιβάτες!

Κάποιος θα κοιτάξει την εμφάνιση, κάποιος άλλος την οδική συμπεριφορά, ένας τρίτος θα αξιολογήσει τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα κοιτάξουν την τιμή, πριν αγοράσουν το καινούργιο τους αυτοκίνητο. Με όριο αγοράς τα 20.000 ευρώ, το AutoΤρίτη παρουσιάζει τα 4 αυτοκίνητα με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, καθώς επίσης και τα 2 με τον μικρότερο, στο ίδιο χρηματικό μπάτζετ.

Στην λίστα που ακολουθεί θα βρείτε 6 μοντέλα από τρεις κατηγορίες. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, μία μέση βαλίτσα καμπίνας έχει χωρητικότητα 35 λτ. (χωρίς το εξωτερικό τους κέλυφος), άρα μπορείτε να υπολογίσετε πόσες θα χωρούσαν στο πορτ-μπαγκάζ των παρακάτω αυτοκινήτων.
 
Εκτός αυτού, μπορείτε να δείτε πώς τα «πήγε» κάθε όχημα στις επιμέρους μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center. Από την κατανάλωση και τους χώρους καμπίνας, μέχρι την αποτελεσματικότητά του σε φρενάρισμα και προσπεράσεις (ασφάλεια), θα έχετε μία πλήρη εικόνα για τα 6 αυτοκίνητα που αγοράζεις κάτω από 20 χιλιάρικα.


Κορυφαίο χώρο αποσκευών έχει το Hyundai i30 fastback, όπου ναι μεν είναι ρηχό, όμως βαθύ και μπορείς να υπερκαλύψεις τις ανάγκες μίας 5μελούς οικογένειας.

Κορυφαίο χώρο αποσκευών έχει το Hyundai i30 fastback, όπου ναι μεν είναι ρηχό, όμως βαθύ και μπορείς να υπερκαλύψεις τις ανάγκες μίας 5μελούς οικογένειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μοναδικό μικρομεσαίο το Hyundai i30, δύο μικρά SUV στην λίστα

Υπόθεση Hyundai οι πρώτες δύο θέσεις. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών σε προσιτό κόστος αγοράς έχει το Hyundai i30 Fastback, το μοναδικό μικρομεσαίο της λίστας . Το κορεατικό μοντέλο έχει χώρο αποσκευών 450 λτ. και κοστίζει 19.690 ευρώ (Premium) με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 120 ίππων. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε ένα ακόμη μοντέλο της Hyundai, το Bayon με τα 411 λτ.. Το μικρό SUV κοστίζει 18.490 ευρώ (Exclusive) και στις μετρήσεις του Test Center του AutoΤρίτη έχει ξεχωρίσει για το κορυφαίο εσωτερικό πλάτος στην πίσω σειρά καθισμάτων (1.385 χλστ.) όπου φιλοξενούνται με άνεση τρεις ενήλικοι επιβάτες.
 
Το έτερο B-SUV της αξιολόγησης είναι το Toyota Yaris Cross (397 λτ.) το οποίο κοστίζει 19.000 ευρώ (μεταλλικό χρώμα χωρίς χρέωση) στην εξοπλιστική έκδοση Active. Μάλιστα, στην μέτρηση του «Ταμερλάνου» το SUVάκι της Toyota είχε ελάχιστα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (406 λτ.), ο οποίος διαθέτει αρκετές πρακτικές λύσεις, όπως το διπλό και διαιρούμενο πάτωμα. Τέλος, η τετράδα συμπληρώνεται με το Renault Clio, το κορυφαίο σε χώρο αποσκευών μικρό της ελληνικής αγοράς (391 λτ.). Η στάνταρ έκδοση Equilibre ξεκινά από τα 19.720 ευρώ (1,0 TCe βενζινοκινητήρας των 91 ίππων), με το έξτρα πλεονέκτημα του διπλού πάτου με την ύπαρξη ρεζέρβας.

Κερδίζουν σε κατανάλωση, χάνουν σε χώρο αποσκευών τα mild hybrid

Κάποιοι έχουν το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ ψηλά στη λίστα προτίμησής τους, άλλοι όμως μπορεί να προτιμούν την χαμηλή κατανάλωση. Αυτό το αναφέρουμε γιατί από την αξιολόγησή μας έχουμε δει πως σε κάποια mild, full και plug-in υβριδικά μοντέλα οι μπαταρίες κλέβουν κάποια λίτρα από τις αποσκευές. Σε αυτά τα λεφτά, το ήπια υβριδικό Hyundai i20 με το «έξυπνο» iMT κιβώτιο (100 PS, κοστίζει 18.490 ευρώ) έχει χωρητικότητα 262 λίτρα και το επίσης mild hybrid Mazda 2 έχει χωρητικότητα 250 λίτρα. Αμφότερα χωρίς την υβριδική τεχνολογία (δλ. την μπαταρία) έχουν περισσότερο χώρο. Στο Mazda 2 το πορτμπαγκάζ παραμένει αρκετά μικρό (στα 280 λτ.), στο i20 ανεβαίνει στα 352 λίτρα.

Ποια είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκαζ

Ποια έχουν την καλύτερη κατανάλωση

Κατανάλωση στην πόλη

Κατανάλωση σε ταξίδι

Πραγματική αυτονομία σε ταξίδι

Ποια έχουν τους μεγαλύτερους χώρους

Πόσοι επιβάτες και πόσο άνετα χωράνε στο πίσω κάθισμα

Πόσος χώρος μένει για τα γόνατα των πίσω επιβατών

Πόσος χώρος μένει για το κεφάλι των πίσω επιβατών

Ποια προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια

Ποια στρίβουν καλύτερα

Ποια φρενάρουν καλύτερα

Ποια προσπερνάνε καλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center