Νέο Toyota Prius: Φορτίζει με τον ήλιο, έχει σωστό σχεδιασμό & 223 PS
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Toyota Prius: Φορτίζει με τον ήλιο, έχει σωστό σχεδιασμό & 223 PS

16.772 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2022)

Όπως και οι πρόγονοί του, έτσι και το νέας γενιάς Prius επιχειρεί να κάνει ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον. Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από 5 highlights.

Σε σχέση με πριν είναι «άλλο αμάξι»

Από το πρώτο του λανσάρισμά του το 1997, το Prius έχει καθιερωθεί σαν ένα μοντέλο-πρότυπο της ηλεκτρικής κινητικότητας που θέτει τις τάσεις του μέλλοντος. Η νέα γενιά, η οποία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με Plug-in υβριδικό σύνολο στην Ευρώπη, κάνει το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι. Το Prius είναι τώρα ένα αυτοκίνητο με διπλό DNA: έχει ηλεκτρική αυτονομία για να κινήσει χωρίς να πληρώνεις ευρώ για λίγα χιλιόμετρα και παράλληλα προσφέρει την ευελιξία και την άνεση ενός εξαιρετικά αποδοτικού υβριδικού αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Plug-in υβριδικό με 223 άλογα, φορτίζει με τον ήλιο

Το νέας πέμπτης γενιάς υβριδικό σύστημα του Prius περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων ισχύος 152 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 163 ίππων που είναι τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 223 άλογα, δηλαδή 101 άλογα περισσότερα από τα 122 PS του προηγούμενου Plug-in υβριδικού Prius. Το Plug-in Prius στην Ευρώπη εξοπλίζεται με μπαταρία 13,6 κιλοβατώρων, η οποία τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 69 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειωθεί πως το Prius θα είναι διαθέσιμο προαιρετικά με ηλιακό πάνελ οροφής, το οποίο προσφέρει 8 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας και έχει την δυνατότητα να φορτίσει πλήρως την μπαταρία, εάν το αυτοκίνητο μείνει παρκαρισμένο στον ήλιο για αρκετές ημέρες.

Έχει πιο αθλητική σιλουέτα και LED προβολείς που εντυπωσιάζουν

Ο σχεδιασμός του νέου Prius έχει εξελιχτεί και είναι πλέον σαφώς πιο μοντέρνος και σπορτίφ, υιοθετώντας μια λεία και κομψή σιλουέτα. Μιλώντας για τις αναλογίες του, αξίζει να πούμε πως σε σχέση με το προηγούμενο Prius, η νέα γενιά έχει μικρότερο ύψος κατά 50 χιλιοστά και είναι κατά 22 χιλιοστά πιο πλατύ ενώ, παρόλο πως το μήκος είναι κατά 46 χιλιοστά μικρότερο, το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 50 χιλιοστά.

Οι εντυπωσιακά αιχμηροί LED προβολείς στο μπροστινό μέρος και η ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα στο πίσω είναι δύο από τα highlights του ολοκαίνουργιου Prius. Το πιο «αθλητικό» σουλούπι του νέου Prius ολοκληρώνεται με νέες ζάντες αλουμινίου, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος τις 19 ίντσες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center