Οι 3 πρωταθλητές σε κατανάλωση σε πόλη, Εθνική και συνολικά
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι 3 πρωταθλητές σε κατανάλωση σε πόλη, Εθνική και συνολικά

6.151 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2022)

Ποιο αυτοκίνητο καίει το λιγότερο στην πόλη, ποιο στην εθνική και ποιο συνολικά; Οι μετρήσεις κατανάλωσης του AutoΤρίτη αποκαλύπτουν τους καλύτερους σε κάθε διαδρομή.

Τα καλύτερα σε κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις μας

Από τις σημαντικότερες μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center είναι η μέτρηση κατανάλωσης. Κάθε μοντέλο που περνάει την πόρτα του γκαράζ μας υποβάλλεται σε ένα τυποποιημένο κύκλο μέτρησης που αφορά την κατανάλωση μέσα στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο και συνολικά. Ποια μοντέλα είναι λοιπόν τα πιο οικονομικά σε κατανάλωση; Ακολουθεί η απάντηση για κάθε δοκιμασία.

Mercedes C 300 e: Η καλύτερη κατανάλωση στην πόλη


1,5 λίτρο στα 100 χιλιόμετρα χρειάζεται η Mercedes C300e όταν κινείται μέσα στην πόλη, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας. Βέβαια, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για plug-in μοντέλο και μάλιστα με μια μπαταρία που έχει μεγάλη χωρητικότητα για PHEV (25,4 kWh). Πλήρως φορτισμένη η C300e βγάζει 90- 100 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, για αυτό και στην υβριδική λειτουργία σπάνια θα μπει σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας. Θα μπει με λίγα λόγια όταν πιέσεις παραπάνω το γκάζι, σε κάποια προσπέραση το συνηθέστερο, όπου εκτός από τα 129 άλογα του ηλεκτροκινητήρα θα χρειαστείς και τα 204 του βενζινοκινητήρα.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου, τις επιδόσεις, αλλά και την συνολική της κατανάλωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes CLA 180 d: Χαμηλότερη κατανάλωση στην εθνική


Έχουμε γράψει πολλάκις πως το diesel συμφέρει για αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως ή πολλά χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο. Άρα το ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο έχει σημειώσει η χαμηλότερη κατανάλωση στην εθνική δεν μας είναι έκπληξη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την CLA 180 d και οι λόγοι που το έχει καταφέρει αυτό είναι δύο. Αφενός είναι η αεροδυναμική της σχεδίαση που βοηθάει στην εθνική, αφετέρου ο μικρού κυβισμού (1.500άρης) πετρελαιοκινητήρας που συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Έτσι, στον αυτοκινητόδρομο η CLA καίει μόλις 3 λτ.100 χλμ.. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την δοκιμή της και να βρείτε τα πλήρη τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Ford Kuga PHEV: Χαμηλότερη μέση κατανάλωση


Στο συνολικό κύκλο της τυποποιημένης μας μέτρησης κατανάλωσης, το plug-in Ford Kuga είναι αυτό με την καλύτερη επίδοση αφού χρειάζεται 3,9 λτ./100 χλμ.. Το πως τα έχει καταφέρει είναι απλό. Αφενός είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 132 ίππων που παίρνει ενέργεια από μία σχετικά μεγάλη μπαταρία (14,4 kWh), αφετέρου είναι ο βενζινοκινητήρας με τον οποίο συνδυάζεται ο οποίο είναι ατμοσφαιρικός και όχι τούρμπο, έχει μεγάλη χωρητικότητα (2.500 κυβικά) και λειτουργεί σε κύκλο Άτκινσον.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου, αλλά και τα πλήρη επίσης τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
NISSAN