Toyota Yaris Vs Peugeot 208 Vs Opel Corsa

43.227 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2023)
Toyota Yaris Vs Peugeot 208 Vs Opel Corsa
2 Φωτογραφίες »

Το Yaris είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των πωλήσεων, τα δε 208 και Corsa ακολουθoύν. Σε κάθε περίπτωση είναι τα 3 best sellers της αγοράς. Τι έχουν και πουλάνε τόσο;

«Κόντρα» ανάμεσα στα 3 best sellers

H κόντρα της χρονιάς ανάμεσα στα τρία best seller της αγοράς: Toyota Yaris, Peugeot 208 και Opel Corsa ήταν κατά σειρά οι πρωταγωνιστές των πωλήσεων για το 2022. Μάλιστα το Yaris είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των πωλήσεων στην ελληνική αγορά για μία 10ετία (!), ενώ το 2022 πούλησε μόνο του 5.872 μονάδες, ενώ το 208 3.476 μονάδες και το Corsa έκανε 3.189 ταξινομήσεις. Τι κάνει λοιπόν τα 3 best sellers τόσα αγαπητά στο αγοραστικό κοινό; Η μεταξύ τους κόντρα θα δώσεις τις απαντήσεις.

Εμφάνιση: «Αιχμηρά» 208 & Yaris, πιο ήπιων τόνων Corsa

Η εμφάνιση είναι ένα από τα δυνατά σημεία και των τριών μικρών μοντέλων, με το καθένα να εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας που αντιπροσωπεύει. Το 208 των 4,055 μ. είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σε design μικρά. Η μεγάλη μάσκα, τα μοτίβα από νυχιές στα φώτα που κατεβαίνουν χαμηλά είναι στοιχεία που προσθέτουν στο γαλλικό μικρό αυτοκίνητο τη δυναμική της Peugeot και το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το Yaris επίσης δεν πάει πίσω και διακρίνεται για το μοντέρνο look και την επιθετική σχεδίαση που απορρέει από τις πολύ compact διαστάσεις (μήκος 3.940 χλστ.), τα φαρδιά μετατρόχια και τους κοντούς προβόλους του. Στοιχεία που ξεχωρίζουν επίσης στην σχεδίασή του είναι η μεγάλη μάσκα εμπρός, οι φουσκωμένοι θόλοι και τα ενιαία φώτα στο πίσω μέρος.

Το Corsa μοιράζεται πάτωμα και μηχανικά μέρη με το 208, καταφέρνει όμως να έχει τη δικιά του σχεδιαστική ταυτότητα. Σαφώς πιο ήπιων τόνων, χωρίς όμως να υστερεί σε νεανική εικόνα και δυναμισμό, όπως αυτός εκφράζεται από το μήκος των 4,06 μ., τα «νεύρα» στο καπό και την κλίση του παρμπρίζ.


Το 208 των 4,055 μ. είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σε design μικρά.
2 Φωτογραφίες »

Το 208 των 4,055 μ. είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σε design μικρά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό – Χώροι: Καθένα με το χαρακτήρα του
Σελίδα 3Κινητήρες: Με πολλές επιλογές και διαφορετικές τεχνολογίες
Σελίδα 4Στο δρόμο: Οδηγικό μπριο για Yaris και 208, έμφαση στην ευκολία χρήσης το Corsa
Σελίδα 5Value for Money: Yaris με διαφορά
Σελίδα 6Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN