Γαλλικό ή κορεατικό SUV; Ανανεωμένο Peugeot 2008 ή νέο Hyundai Kona;
2 Φωτογραφίες »

Γαλλικό ή κορεατικό SUV; Ανανεωμένο Peugeot 2008 ή νέο Hyundai Kona;

36.236 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2024)

- Φθηνότερο είναι το 2008, θα πληρώσεις 1.190 ευρώ λιγότερα
- Και τα δύο έχουν καλό εξοπλισμό, αλλά με το Kona πας στο φεγγάρι, γυρίζεις και η εγγύηση ισχύει ακόμα
- «Καίει» 1 λίτρο λιγότερο το Peugeot
- Κερδίζει 4-0 στις μετρήσεις χώρων το Kona

Φθηνότερο είναι το 2008, θα πληρώσεις 1.190 ευρώ λιγότερα

Συγκρίνουμε δύο δημοφιλή SUV, στην εισαγωγική τους έκδοση σε εξοπλισμό και κινητήρα (6άρι χειροκίνητο κιβώτιο). Έχουμε το Peugeot 2008 των 100 ίππων που κοστίζει 24.100 ευρώ (Active) και είναι φθηνότερο από το ήπια υβριδικό Hyundai Kona με τα 120 άλογα (25.290 ευρώ στην έκδοση Premium).

Και τα δύο έχουν καλό εξοπλισμό, αλλά με το Kona πας στο φεγγάρι, γυρίζεις και η εγγύηση ισχύει ακόμα

Πέντε (5) χρόνια εγγύηση έχουν και τα δύο αυτοκίνητα, μόνο που στο Peugeot υπάρχει περιορισμός χλμ. (60.000) ενώ στο Hyundai όχι. Που σημαίνει ότι με το Kona πας... στο φεγγάρι και γυρίζεις και η εγγύηση ισχύει ακόμα.
 
Από εκεί και πέρα, καλές είναι οι παροχές άνεσης και ασφάλειας που προσφέρουν τα δύο μοντέλα στον στάνταρ εξοπλισμό τους (κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, full σε συστήματα υποβοήθησης). Από εκεί και πέρα, κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του έξτρα. Για παράδειγμα, στο Hyundai βλέπουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής, 1 αερόσακο (κεντρικό) και δυνατότητα εισόδου χωρίς κλειδί. Στο Peugeot υπάρχει αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρας βροχής και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες. Στην επιμέρους σύγκριση ως προς τον στάνταρ εξοπλισμό Hyundai Kona και Peugeot 2008 έρχονται ισόπαλα.

«Καίει» 1 λίτρο λιγότερο το Peugeot

Το Peugeot 2008 με τον 1,2 turbo PureTech των 100 ίππων «καίει» 7,1 λτ./100 χλμ., σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center. Μεγαλύτερη κατανάλωση μετρήσαμε στο ήπια υβριδικό Hyundai Kona (8,3 λτ./100 χλμ.). Το SUV των Κορεατών έχει περισσότερα άλογα (120 PS) ενώ είναι και 132 κιλά βαρύτερο λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεών του.

Κερδίζει 4-0 στις μετρήσεις χώρων το Kona

Η νέα γενιά του Hyundai Kona βρίσκεται μεταξύ δύο κατηγοριών, των μικρών και των μικρομεσαίων (οικογενειακών) SUV. Για τον λόγο αυτό στις μετρήσεις χώρων το Kona κερδίζει 4-0 το αρκετά ευρύχωρο για B-SUV Peugeot 2008. Το Kona, δηλαδή, έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, περισσότερο «αέρα» για πόδια και κεφάλι, καθώς και πιο φαρδύ (πλατύ) πίσω κάθισμα.
 
Διαβάστε αναλυτικά τη συγκριτική δοκιμή των 2 μοντέλων με ένα κλικ

Σελίδα 2Value for money: Πόσο κάνουν στην «βασική», τι εγγύηση έχουν και ποιος ο στάνταρ εξοπλισμός τους;
Σελίδα 3Κινητήρας: «Καίει» 1 λίτρο λιγότερο το Peugeot
Σελίδα 4Εσωτερικό - Χώροι: Ποιο έχει πιο ποιοτική καμπίνα και ποιο είναι περισσότερο ευρύχωρο;
Σελίδα 5Πώς είναι στο δρόμο & τελική «απόφαση» του AutoΤρίτη
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ford
NISSAN