Κάντε άμεσα έναν καλοκαιρινό έλεγχο στο αυτοκίνητό σας, επισκευάστε τις ζημιές και είστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές διακοπές.

  Συντήρηση & Επισκευή

  9018 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/7/2021

  Των φρονίμων τα παιδιά... είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για κάθε εποχή του χρόνου. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι που οι απαιτήσεις για το αυτοκίνητο σου αυξάνονται λόγω των καιρικών φαινομένων και των υψηλών θερμοκρασιών. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο, πριν μπείτε στο καράβι, να περάσετε το αυτοκίνητο σας ένα "σκανάρισμα". Συγκεκριμένα, πρέπει να προγραμματίσετε χρήσιμους και απαραίτητους ελέγχους σε διαφορά μέρη του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι 100% αποδοτικό και ασφαλές, αλλά και θα προλάβετε μία μεγάλη βλάβη. Αυτοί οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών του κλάδου της συντήρησης και επισκευής και ως επί τω πλείστον είναι δωρεάν.

  Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποια μέρη του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν οι συγκεκριμένοι έλεγχοι:

  Μηχανικά μέρη

  Όταν θα επισκεφθείτε το συνεργείο σας και ζητήσετε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο, οι μηχανικοί θα τσεκάρουν για βλάβη στα παρακάτω:

  1.Αντιψυκτικό στο ψυγείο
  2. Μπαταρία
  3. Λάστιχα μόνωσης
  4. Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων
  5. Έλεγχος σταθερότητας οχήματος
  6. Φρένα
  7. Σύστημα κλιματισμού καμπίνας
  8. Σύστημα διεύθυνσης
  9. Εξωτερικά Φωτιστικά
  10. Βαλβολίνες
  11. Φίλτρα καμπίνας, λαδιού, καυσίμου

  Συντήρηση κλιματιστικού

  Ο κλιματισμός (ιδιαίτερα σε παλαιότερα αυτοκίνητα) χρειάζεται συντήρηση, όπως και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου. Η συντήρηση, εκτός της αλλαγής φίλτρου καμπίνας και του καθαρισμού στο εσωτερικό των αεραγωγών, αφορά και στο ψυκτικό μέσον (φρέον), το οποίο είναι υπεύθυνο για την ψύξη του αέρα.

  Καλοκαίρι και κλιματισμός πάνε... πακέτο. Ειδικά στο αυτοκίνητό! Δες ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στη χρήση του, πως θα το συντηρήσεις σωστά, αλλά και κάποιους από τους Top Experts, που υπάρχουν στην αγορά.

  Αναλυτικότερα η συντήρηση περιλαμβάνει τα εξής:

  Στάθμη ψυκτικού υγρού
  Πρόκειται για το γνωστό σε όλους «φρέον», του οποίου η στάθμη καθορίζει την απόδοση ψύξης του κλιματισμού. Εάν υπάρχει διαρροή σε κάποιο από τα σωληνάκια του συστήματος ψύξης, τότε το φρέον θα μειώνεται σταδιακά και τελικώς θα εξαντληθεί, με αποτέλεσμα τη μείωση των δυνατοτήτων του κλιματισμού.

  Κάτι άλλο που πολλοί ίσως δε γνωρίζουν, είναι πως το φρέον μειώνεται και χωρίς την παρουσία βλάβης σε ποσοστό περίπου 15% ανά έτος, οπότε ο τακτικός έλεγχος πριν παρουσιαστεί καν οποιοδήποτε σύμπτωμα θα πρέπει να είναι στο πρόγραμμα κάθε οδηγού.

  Φίλτρα εισαγωγής αέρα και καμπίνας ενεργού άνθρακα
  Ο συνδυασμός αυτών των 2 μερών του συστήματος κλιματισμού βοηθά στο «μπλοκάρισμα» της εισόδου σκόνης, γύρης και διάφορων άλλων ουσιών στην καμπίνα του αυτοκινήτου σoy, ενώ εξουδετερώνουν επίσης και τις δυσάρεστες οσμές. Θα πρέπει να είναι μονίμως καθαρά και να ελέγχεται τακτικά η σωστή λειτουργία τους.

  Λίπανση του κομπρέσορα κλιματισμού
   Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία καθώς η απουσία λιπαντικού από τα συστήματα λίπανσης του κομπρέσορα προκαλεί δυσλειτουργία στον κλιματισμό και μπορεί επίσης να δημιουργήσει βλάβη στον ίδιο τον κομπρέσορα η οποία μερικές φορές είναι ανεπανόρθωτη!

  Service και στο LPG

  Αν είστε από τους τυχερούς και απολαμβάνετε την οικονομία που προσφέρει ένας κινητήρας διπλού καυσίμου με υγραέριο κίνησης, τότε σίγουρα θα σας έχουν ενημερώσει ότι μετά τη πρώτη χιλιάδα χιλιομέτρων που θα «γράψει» το κοντέρ σας, καλό είναι να πραγματοποιήσετε έναν προληπτικό οπτικό έλεγχο.

  O τακτικός έλεγχος ενός συστήματος LPG είναι ζωτικής σημασίας για την μακροζωία του και για την αποφυγή βλαβών.

  Αυτός περιλαμβάνει: 

  • Επιθεώρηση των μηχανικών και ηλεκτρικών μερών του συστήματος. 
  • Έλεγχο διαρροών υγραερίου ή αντιψυκτικού υγρού του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα. 
  • Έλεγχος παραμέτρων (βενζίνης – αερίου) με τη χρήση Η/Υ καθώς και τον έλεγχο των παρελκόμενων μερών του συστήματος.

  Kοινοποίησε το »

  Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών