Ασφάλειες

  9031 Επισκέψεις στο άρθρο

  Αρχικά για να μην πληρώνετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, κάντε μία έρευνα αγοράς για τα πακέτα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Δείτε τι καλύπτουν, πόσο κοστίζουν, αλλά και τον τρόπο θα χειριστεί τις αξιώσεις σας σε περίπτωση ατυχήματος. Μπορεί η έρευνα αυτή να σου φανεί «βουνό», αλλά αν την ακολουθήσετε βήμα – βήμα είναι πολύ εύκολη.
  Μην ξεχνάτε ότι η επιλογή μιας ασφαλιστικής εταιρείας για την κάλυψη του αυτοκινήτου σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδίως στην εποχή μας, όπου η οικονομική κρίση μας έχει κάνει πιο επιφυλακτικούς και κυρίως, περισσότερο προσεκτικούς στην οικονομική προσφορά ασφάλισης του αυτοκινήτου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασφαλιστικές εταιρείες έρχονται για να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές, με εκπτώσεις και άλλα οφέλη, αλλά και με τιμές, οι οποίες είναι από τις πλέον χαμηλές των τελευταίων ετών.

  13 συμβουλές για να μην την πατήσετε
   
  Η ασφάλιση του αυτοκινήτου λοιπόν είναι υποχρεωτική και σίγουρα πολλές φορές και λυτρωτική αφού ένα μικρό ατύχημα αρκεί για να καταλάβετε το πόσο μπορεί να σας κοστίσει. Εξάλλου και υποχρεωτική να μην ήταν θα ήταν μάλλον ανεύθυνο και σίγουρα παράτολμο να κυκλοφορεί κάποιος χωρίς ασφαλισμένο όχημα. Για να αγοράσετε το κατάλληλο πακέτο, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  • Επέλεξτε τον ασφαλιστή σας με προσοχή
  • Μην επιλέξετε ασφάλεια με κριτήριο μόνο τη χαμηλότερη τιμή
  • Αξιολογήστε πιθανούς κινδύνους και επιλέξτε αντίστοιχες καλύψεις
  • Εξετάστε όχι μόνο τί καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά και πώς το καλύπτει. Π.χ.
  • Στην Κάλυψη για Κλοπή
  • Στην Οδική Βοήθεια
  • Στην Απαλλαγή
  • Προσέξτε τα χρηματικά όρια των καλύψεων
  • Εξετάστε αν θα επιλέξετε Νομική Προστασία
  • Εξετάστε αν θα επιλέξετε Κάλυψη για Ζημιές από Ανασφάλιστο όχημα
  • Δηλώστε την πραγματική εμπορική (τρέχουσα) αξία του οχήματος
  • Ζητήστε να σας εξηγήσουν ξεκάθαρα τις εξαιρέσεις
  • Τέλος, πριν αποφασίσετε, ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΜΕΣ και ΚΑΛΥΨΕΙΣ σε διάφορες εταιρείες.
  Οι περισσότεροι από τους οδηγούς επιλέγουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, λίγες μόνο ημέρες (ή και ώρες) πριν τη λήξη της προθεσμίας, γεγονός που συχνά τους οδηγεί στο να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα από το μέσο όρο της αγοράς.


  Ταξιδεύετε στο εξωτερικό; Τι έγγραφα πρέπει να έχετε μαζί σας;

   Αν πάτε σε χώρα που δεν είναι µέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε χρειάζεστε τη λεγόµενη «Διεθνή ¶δεια οδήγησης». Παράλληλα θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε τη λεγόµενη «πράσινη κάρτα» για το αυτοκίνητό σας, η οποία καλύπτει την αστική σας ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση τροχαίου ατυχήµατος και τέλος αν το αυτοκίνητό σας δεν έχει πινακίδες ευρωπαϊκού τύπου µε το σήµα εθνικότητας, τότε θα πρέπει να κολλήσετε πάνω τους το διακριτικό σήμα

  Kοινοποίησε το »

  Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών