Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η ζεστή εποχή του χρόνου, η οποία συνδυάζεται με τι άλλο; Μα φυσικά τις διακοπές. Μόλις ετοιμάσετε το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να φροντίσετε και για την άνεση και την ψυχαγωγία σας.

    Αξεσουάρ & Apps

    11777 Επισκέψεις στο άρθρο

    Ηλιοπροστασία

    Η αλήθεια είναι πως η ζέστη και η υψηλή θερμοκρασία δεν… ταιριάζει στα αυτοκίνητα καθώς δημιουργούν ένα σωρό επιπλέον προβλήματα αλλά και παραπάνω έξοδα, κυρίως όταν έχετε τον κλιματισμό ανοιχτό όλη μέρα. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά της ηλιο-προστασίας, όπως για παράδειγμα ποιοι τρόποι υπάρχουν για να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας, ποια είναι τα οφέλη για το αυτοκίνητο αλλά και για την υγεία σας και φυσικά, πόσο θα σας κοστίσει όλο αυτό!
     
    Ευτυχώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές στην αγορά για όσους επιθυμούν να παρέχουν κάποιου είδους ηλιο-προστασία στο αυτοκίνητό τους. Πάμε να δούμε τις βασικές από αυτές.

    • Κουκούλες προστασίας: Ίσως η πιο γρήγορη και οικονομική λύση. Η κουκούλα καλύπτει όλο το αυτοκίνητο οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς μήπως κάποιο σημείο καταστραφεί από τον ήλιο, αλλά μην ξεχάσετε να πλύνετε καλά το αυτοκίνητό σας πριν την τοποθέτησή της καθώς οι κόκκοι σκόνης μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνειά του.
    • Αντιλιακές μεμβράνες: Τοποθετούνται στα τζάμια μόνιμα και προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορεί η τοποθέτησή τους να κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά οι μεμβράνες βοηθάνε στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 33% ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η χρήση του κλιματισμού, καθώς προσφέρουν συνεχή προστασία.
    • Καλύμματα καθισμάτων: Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα του αυτοκίνητου σας τα προστατεύει από τη φθορά και την αλλοίωση του χρώματος και του υλικού των καθισμάτων που προκαλούνται έπειτα από συνεχή έκθεση στις ακτίνες του ηλίου. Επίσης, η προστασία των καλυμμάτων δεν αφορά μόνο τον ήλιο αλλά και το αλάτι της θάλασσας, τον ιδρώτα και άλλα υγρά και ουσίες που μπορεί να καταστρέψουν τα καθίσματά σας.
    • Χημική προστασία: Η χρήση ειδικών χημικών προϊόντων μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια προστασία. Για παράδειγμα, κάποια προϊόντα προστατεύουν το χρώμα του αυτοκινήτου από τη φθορά του ηλίου, ενώ ειδικά σπρέι ή γαλακτώματα φροντίζουν το ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Εάν έχετε δερμάτινα καθίσματα, τότε υπάρχουν προϊόντα περιποίησης που τα «ενυδατώνουν» και προστατεύουν από τη φθορά.

    Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη  της τοποθέτησης μεμβρανών. Απλά σκέψου ότι το καλοκαίρι το μπροστινό παρμπρίζ και τα δύο παράθυρα μπροστά επιτρέπουν την εισαγωγή του 70% του φωτός, ενώ τα πίσω παράθυρα και τα πίσω παράθυρα επιβατών  τουλάχιστον 25%. 


    Ποια είναι τα οφέλη της ηλιο-προστασίας;
     
    Από τους παραπάνω τρόπους προστασίας, η τοποθέτηση των μεμβρανών είναι αναμφισβήτητα η πιο αποτελεσματική καθώς παρέχουν μόνιμη προστασία και έχουν πολλαπλά οφέλη, όπως:
    • Μείωση και προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες Α και Β.
    • Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και της χρήσης του κλιματιστικού.
    • Μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες ή νοσήματα οφθαλμολογικής φύσης.
    • Μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
    • Αντικλεπτικές ιδιότητες.
    • Προστασία σε περίπτωση ατυχήματος καθώς συγκρατούν τα σπασμένα γυαλιά και αποτρέπουν τραυματισμούς.
    • Γρήγορη και εύκολη απόσβεση
    Όσον αφορά το κόστος…
     
    Μπορεί τα πλεονεκτήματα των αντηλιακών μεμβρανών να είναι πολλά και καλά, αλλά πόσο θα σας κοστίσει η αγορά και η εγκατάστασή τους; Συμφέρει να κάνεις αυτή την επένδυση;
     
    Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών κοστίζει από 100 μέχρι και 200 ευρώ. Η τιμή φυσικά διαφέρει και εξαρτάται τόσο από τη μάρκα μεμβρανών που θα επιλέξετε και την εταιρεία που αναλαμβάνει την τοποθέτηση όσο και από την εποχή που θέλετε να τις τοποθετήσετε (το καλοκαίρι οι τιμές αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης). Το μέγεθος και ο τύπος του αυτοκινήτου παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς οι τιμές διαφέρουν για τα 3θυρα, το 5θυρα αλλά και για τα SUV. Καλό θα ήταν να επιλέξετε μια επώνυμη εταιρεία αν αποφασίσετε να βάλετε μεμβράνες, καθώς πέρα από την καλύτερη ποιότητα προσφέρουν και εγγύηση εφ` όρου ζωής, σε αντίθεση με τις φθηνές μάρκες που έχουν μέγιστη εγγύηση 3 χρόνια.
     
    Γιατί λοιπόν να ξοδέψετε τόσα λεφτά για αντηλιακές μεμβράνες; Το καλύτερο είναι πως η απόσβεση των μεμβρανών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, οπότε θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω άμεσα και με το παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε από την κατανάλωση καυσίμου. Αναφέραμε προηγουμένως πως η μείωση της κατανάλωσης αγγίζει το 33%, αλλά ακόμα κι αν μειωθεί κατά 20%, δεδομένου πως το αυτοκίνητό σας καταναλώνει κατά μέσο όρο 8 λίτρα/100 χιλιόμετρα, το κέρδος ανέρχεται στα 1,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2 ευρώ. Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως το καλοκαίρι ένας οδηγός διανύει περίπου 5.000 χιλιόμετρα, το όφελος φτάνει ήδη τα 100 ευρώ.
     
    Ας μην ξεχνάμε και το κέρδος που θα αποκομίσεις από τη μειωμένη χρήση του κλιματιστικού, το οποίο συνήθως δουλεύει χωρίς σταματημό το καλοκαίρι. Δεδομένου πως οι αντηλιακές μεμβράνες είναι μόνιμες και με εγγύηση εφ` όρου ζωής, η εγκατάστασή τους συμφέρει και με το παραπάνω, αρκεί να φροντίζετε πάντα να τηρείτε τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ. Εάν παρόλα αυτά προτιμάς κάποια πιο οικονομική και προσωρινή λύση, τότε οι κουκούλες προστασίας ή τα καλύμματα καθισμάτων είναι οι λύσεις για εσας.

    Μπαγκαζιέρες, σχάρες και βάσεις στήριξης

    Είναι βολικές και χρήσιμες αλλά ίσως να μην ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που μπορεί να έχετε. Πώς όμως μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη για εσάς;

    Ας δούμε αρχικά μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να σας προσφέρει μια μπαγκαζιέρα:
    • ΕυχρηστίαΗ εγκατάστασή & χρήση της να είναι πανεύκολη και εάν ταξιδεύετε συχνά ή εάν μεταφέρετε πολλά πράγματα, να αποτελεί ένα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.
    • Ανθεκτικότητα: Το υλικό από το οποίο περιβάλλεται εξωτερικά είναι σε θέση να αντέξει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να προκληθούν φθορές ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
    • Ασφάλεια: Παρά το μεγάλο της μέγεθος, παραμένει σταθερή και δεν ταλαντεύεται με την κίνηση του αυτοκινήτου σας. Έτσι, δε θα θέτει σε κίνδυνο ούτε εσάς αλλά ούτε και τα πράγματά σας και μπορείτε να ταξιδεύετε με άνεση και χωρίς ανησυχία.
    • Εμφάνιση: Χάρη στα μοντέρνα σχέδια των κατασκευαστών και την ευρεία γκάμα χρωμάτων που κυκλοφορούν, μια μπαγκαζιέρα είναι σε θέση πλέον, να δίνει ένα ξεχωριστό στιλ στο αυτοκίνητό σας, φροντίζοντας να ενισχύει και την αισθητική του.
    • Τηρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές: Είναι πλήρως νόμιμη και δεν κινδυνεύουμε από τυχόν πρόστιμα.

    Οι μπαγκαζιέρες είναι βολικές, χρήσιμες και έχουν και αεροδυναμικό σχεδιασμό.

    Επιπλέον, θα έπρεπε να είναι αεροδυναμικές και να βοηθούν στη μείωση του θορύβου που προκαλεί ο αέρας αλλά και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων του αυτοκινήτου σας. Και για εσάς που λατρεύετε το camping, θα βρείτε πως διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή σας, εφόσον είναι σε θέση να χωρέσουν όλο σας τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό.
     
    Τώρα λοιπόν γνωρίζετε τι θα έπρεπε να σας προφέρει μια μπαγκαζιέρα, αλλά επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών στο εμπόριο, πρέπει να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις προσωπικές σας ανάγκες και λόγους χρήσης. Οι μπαγκαζιέρες, όπως και τα περισσότερα αξεσουάρ αυτοκινήτου, είναι σίγουρα μια λιγότερο οικονομική επένδυση, αλλά τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν την καθιστούν απαραίτητη. Οι τιμές ξεκινάνε από τα 125 ευρώ περίπου και φτάνουν έως και πάνω από 1000 ευρώ, για τις μπαγκαζιέρες οροφής.

    Παράλληλα, μια εξαιρετική λύση είναι οι σχάρες αυτοκινήτου όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ότι δε χωράει στο πορτμπαγκάζ σας. Ανάλογα το είδος του οχήματος παράγονται σε διάφορα μήκη και σχήματα. Προτιμήστε να είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά ώστε να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους. Μειονεκτούν έναντι της κλειστής μπαγκαζιέρας, καθώς αφήνουν εκτεθειμένα τα αντικείμενα στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο και τον ήλιο, ενώ μειώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή.

    Επίσης αν έχετε ογκώδη αντικείμενα τα τρέιλερ έχουν πανευρωπαϊκή έγκριση και ταξινομούνται νόμιμα σε κιλά ανάλογα βέβαια με την ελκτική ικανότητα του αυτοκινήτου σας. Ιδανικά για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων αλλά και scooter, jet ski κτλ. Διατίθενται με σύστημα πέδησης αλλά και άνευ.

    Τέλος αν θα πάρετε μαζί σας και ποδήλατο, οι βάσεις στήριξης ποδηλάτων έχουν έξυπνο, λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η μεταφορά των ποδηλάτων σας να γίνεται με ευκολία και προπαντός με ασφάλεια. Υπάρχουν δύο τύποι βάσεων, αυτές που προσαρμόζονται στην οροφή και οι βάσεις που τοποθετούνται στο πορτμπαγκάζ του οχήματος, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο οι ανάγκες και ιδιαιτερότητες όλων των αυτοκινήτων.  

    Gadgets

    Με την συνεχόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας η οδήγηση γίνεται ασφαλέστερη, πιο αστεία και πιο ευχάριστη από ποτέΩστόσο τι θα κάνετε αν έχετε ένα «παλιό» αυτοκίνητο; Μπορείτε και εσείς να «δοκιμάσετε» τις νέες καινοτομίες της αυτοκινητοβιομηχανίαςχρησιμοποιώντας μερικά από τα παρακάτω αξεσουάρ.

    -Κάμερα πορείας/ Dash Cam
    Είναι ίσως ένα από τα πιο cool αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας, μια dash cam είναι μια μικρή ψηφιακή κάμερα, η οποία είναι τοποθετημένη στο ταμπλό. Στην ουσία καταγράφει την πορεία που κάνετε κάθε φορά με το αυτοκίνητό σας.

    -Σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών/ 
    TPMS
    Το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον οδηγό του οχήματος για την πίεση του αέρα που υπάρχουν στα ελαστικά. Οι ενδείξεις φαίνονται, είτε μέσω οθόνης, είτε μέσω ενός μετρητή. Έχοντας έναν τέτοιο σύστημα, κερδίζετε σε οικονομία καυσίμου, αλλά και σε οδική ασφάλεια.

    -GPS Tracker
    Το GPS tracker συνδέεται εύκολα με το smartphone σας και σας βοηθά να γνωρίζετε πού βρίσκεται το όχημα σας ανά πάσα στιγμή.  Μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση κλοπής, καθώς θα εντοπίσει την τοποθεσία που το μετέφερε κάποιος κλέφτης.

    -Bluetooth Car Kit
    Τοποθετώντας ένα σύστημα Bluetooth στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με την πηγή και στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε κλήσεις ανοιχτής ακρόασης με ασφάλεια ή να ακούσετε μουσική.
     
    -Κάμερα οπισθοπορίας και αισθητήρες παρκαρίσματος
    Η κάμερα οπισθοπορείας θα σας βοηθήσει στο παρκάρισμα, δείχνοντας τι βρίσκεται πίσω από το αυτοκίνητό σας.  Επίσης οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι ένα αξεσουάρ που αξίζει να πληρώσετε, ακόμη και αν έχετε κάποιο «παλιό» αυτοκίνητο. Ωστόσο, χρειάζεται καλό ψάξιμο πριν την αγορά και προσοχή γιατί υπάρχουν σημαντικές διαφορές από σύστημα σε σύστημα. Πρώτα από όλα τσέκαρετε τον τρόπο τοποθέτησης, αν δηλαδή πρέπει να τρυπηθεί προφυλακτήρας και πόσο. Έπειτα την εμβέλειά του. Στη συνέχεια τον ήχο. Σε περίπτωση που επιλέξετε κάτι πιο ακριβό, με κάμερα, δώστε προσοχή στην ευκρίνεια το βράδυ. Ακόμη και εργοστασιακά συστήματα υστερούν σε αυτό τον τομέα.
     
    -Οθόνη Multimedia
    Πριν μερικά χρόνια αν έκανες κουβέντα για οθόνες αυτοκινήτων το καλύτερο που μπορεί να περιμέναμε ήταν να αναγράφει το όνομα του σταθμού που ακούμε ή του τραγουδιού.. Ζήστε στο παρόν και εγκαταστήστε μία οθόνη multimedia. Οι οθόνες των αυτοκινήτων είναι σαν ένα smartphone, σαν ένας μικρός υπολογιστής. H ποιότητα της εικόνας είναι απαράμιλλη, ενώ η πληροφόρηση μπορεί να προσαρμόζεται συνεχώς στις ανάγκες του οδηγού, να είναι εργονομική, όμορφη και πλούσια. Στην κατηγορία φυσικά εντάσσεται και το σύστημα πλοήγησης (GPS). Επί το πλείστον τα συστήματα αυτά συνδέονται με bluetooth και το κινητό , βοηθώντας  έτσι τον επιβάτη να μπορεί να δώσει μέχρι και φωνητικές εντολές.

    Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα infotainment τελευταίας τεχνολογία με multimedia οθόνες. Αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία την ώρα της οδήγησης, διαθέτουν συστήματα πλοήγησης και δίνουν δυνατότητα σύνδεσης με το κινητό τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως αν διαθέτετε παλαιότερο όχημα (πριν το 2015); Θα μείνετε πίσω;

    Applications 

    Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα smartphones και τα tablet έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας και αναμφισβήτητα μας έχουν διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις χιλιάδες εφαρμογές υπάρχουν αρκετές που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας.  Με μια βάση για κινητό τηλέφωνο και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το smartphone και το tablet σου είναι καιρός να γίνει και προέκταση του αυτοκινήτου σου.

    Ας τις δούμε πιο αναλυτικά

    -Πατε πλέον παντού χωρίς να χάνεστε
    Είτε έχετε Android είτε iOS λειτουργικό, υπάρχουν πολλές εφαρμογές πλοήγησης που όχι μόνο σας «λένε» πως και πότε θα φτάσεις στον προορισμό σας αλλά και τι πρόκειται να συναντήσετε στον δρόμο σας. Η πιο διαδεδομένη -και κατά την άποψή μας κορυφαία- εφαρμογή πλοήγησης είναι η εφαρμογή Google Maps η οποία και προσφέρεται χωρίς κάποιο κόστος και διακρίνεται για τους πληρέστατους και ενημερωμένους χάρτες τηςαλλά και την ευκολία που επιδεικνύει. Μέσω αυτής, μπορείτε να σχεδιάσετε την διαδρομή σας όπως ακριβώς επιθυμείτε και να λάβετε ακριβείς οδηγίες ηχητικά (και στα ελληνικά) για το πώς θα φτάσετε εκεί, ενώ μπορείτε να δείτε και την κίνηση που θα συναντήσετε στο δρόμο.

    -O κατασκευαστής είναι πάντα δίπλα σας
    Στο χορό των εφαρμογών έχουν μπει και οι ίδιες οι εταιρείες οι οποίες έχουν αναθέσει σε προγραμματιστές να φτιάξουν εφαρμογές οι οποίες αφορούν είτε σε όλη την γκάμα των αυτοκινήτων της είτε σε συγκεκριμένα μοντέλα. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν τέτοιες εφαρμογές για Android και iOS από τις οποίες μπορείτε να βρείτε το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών, το manual του αυτοκινήτου σας, να δείτε προσφορές, να λάβετε υπενθυμίσεις για service και γενικές πληροφορίες που αφορούν το όχημά σας (ανακλήσεις κλπ).

    -Κάντε διαγνωστικό το κινητό σας
    Υπάρχουν εφαρμογές που συνδέονται με τον εγκέφαλο (ECU) του αυτοκινήτου. Η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη είναι η Torque Lite για Android και EOBD Facile για iOS. Μέσω αυτής αλλά και ενός Bluetooth αντάπτορα για OBD (κόστος 15 ευρώ περίπου), συνδέετε τον εγκέφαλο με το κινητό σας και λαμβάνετε δεδομένα για την κατάσταση λειτουργίας του, για τυχόν προβλήματα και επεξήγηση των κωδικών τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε μετρήσεις επιδόσεών του

    -Κρατάτε και πρακτικά
    Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τα δύο βασικότερα λειτουργικά συστήματα, που μπορείτε να εισάγετε τα δεδομένα από τους ανεφοδιασμούς, τα σέρβις, την αντικατάσταση ελαστικών κλπ και σας προσφέρουν μια πληρέστατη ενημέρωση σχετικά με το κόστος τον χρόνο και τα γενικά έξοδα του αυτοκινήτου σας.
     

    Ηχοσύστημα

    Το θέμα του ήχου αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκο στην αρχή, αλλά υπάρχουν μόνο τρία βασικά σημεία, στο οποία πρέπει να ρίξεις όλη σου την προσοχή. Προφανώς πρόκειται για την πηγή, η οποία παρέχει ένα σήμα ήχου, ο ενισχυτής που ενισχύει και τα ηχεία που προσφέρουν τον ήχο.

    Ακόμη και οι απλούστερες βελτιώσεις στην εγκατάσταση ενός ηχοσυστήματος μπορούν να αποδώσουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

    -Εν αρχή η πηγή
    Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό το στοιχείο ως ραδιόφωνο ή στερεοφωνικό, που ναι μεν είναι και οι δύο ακριβείς όροι , αλλά δε λένε όμως ολόκληρη την ιστορία. Στο παρελθόν, οι κεντρικές μονάδες παρείχαν ηχητικά σήματα από 8 κομμάτια, συμπαγείς κασέτες και ακόμη και ένα ιδιόκτητο τύπο συσκευής εγγραφής. Την προηγούμενη δεκαετία οι περισσότερες πηγές περιλάμβαναν  ένα CD player, με ραδιόφωνο.  Φυσικά σήμερα στο κατώφλι της ψηφιακής εποχής  οι πηγές είναι ενσωματωμένες  στα συστήματα ψυχαγωγίας. Αυτές οι πηγές έχουν συνήθως μεγάλες οθόνες LCD και είναι συχνά ικανές να εμφανίζουν δεδομένα πλοήγησης, λειτουργικά χειριστήρια κλιματισμού και άλλες λειτουργίες.

    -Χρειάζεται και ο καλός ενισχυτής
    Ο ενισχυτής είναι το δεύτερο σημαντικό συστατικό που χρειάζεται κάθε ηχοσύστημα. Σκοπός τους είναι να αυξήσει την ισχύ του σήματος, που παράγει η πηγή. Χωρίς ενισχυτή ισχύος, το ηχητικό σήμα θα είναι πολύ αδύναμο για τη φυσική μετακίνηση των ηχείων και τη δημιουργία ήχου.  Οι ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση 2 μονοφωνικών ενισχυτών για 2 ηχεία είναι μια ανώτερη ρύθμιση σε σύγκριση με έναν μόνο stereo ενισχυτή που τροφοδοτεί τα ίδια 2 ηχεία, διότι εξαλείφεται κάθε δυνατότητα παρεμβολής και παραμόρφωσης μεταξύ καναλιών.  

    Κατά συνέπεια, μια εγκατάσταση 3 ηχείων απαιτεί 3 ξεχωριστούς μονοφωνικούς ενισχυτές και ούτω καθεξής. Δεδομένου ότι οι μονοφωνικοί ενισχυτές μπορούν συνήθως να βγάζουν περισσότερη ισχύ ανά ηχείο, είναι μια καλή επιλογή όταν χρειάζεται να τροφοδοτήσετε μεγάλα ηχεία. Επίσης θα διατηρούν καλύτερα τη "σαφήνεια του ήχου" μεταξύ των δεξιών και των αριστερών ηχείων χωρίς παραμόρφωση.

    -Τα πολύ σημαντικά ηχεία
    Τα ηχεία είναι το τελικό κομμάτι του παζλ. Τα περισσότερα ηχοσυστήματα έχουν τουλάχιστον τέσσερα, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές βιώσιμες διαμορφώσεις. Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του ήχου και της μουσικής στο αυτοκίνητό σου, το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αντικαταστήσεις τα ηχεία σου. Ευτυχώς πλέον υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών ηχείων για κάθε μοντέλο και μάρκα αυτοκινήτου.

    Kοινοποίησε το »

    Grammes Restaurant Cafe
    ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

    • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

      ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

      Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
       2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • PAN-CAR

      PAN-CAR

      H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

       2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

      ΝΙΦΟΥΔΗΣ

      Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
       210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • Ζαμπάτης

      Ζαμπάτης

      Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
       2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

      ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

      Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

       2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

      ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

      Στο κατάστημα του κ. Πελεκού θα βρείτε όλα ψάχνεται για το αυτοκίνητο. Αναλώσιμα - Αξεσουάρ - Εργαλεία - Ανταλλακτικά, όλα ποιοτικά και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
       2286083314 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • PERAMAX

      PERAMAX

      Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
        210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • V - KOOL ATHENS

      V - KOOL ATHENS

      Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
       2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΧΟΣ - MULTIMEDIA

    • ΕΛΑΣΥΝ

      ΕΛΑΣΥΝ

      Η ΕΛΑΣΥΝ αντιπροσωπεύει, διανέμει και υποστηρίζει προϊόντα εταιριών, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά και διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή. Είναι αυτή η επιλογή συνεργατών, που έχει επιτρέψει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και η οποία υπηρετεί και συνάδει με την αποστολή της εταιρίας.
       2109578150 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

      ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

      Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
       2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • PAN-CAR

      PAN-CAR

      H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

       2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

      ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

      Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

       2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

      ΝΙΦΟΥΔΗΣ

      Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
       210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • CADENCE HELLAS

      CADENCE HELLAS

      Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
       2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

    • AUTOVISION

      AUTOVISION

      Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
       10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

    • Akzo Nobel

      Akzo Nobel

      Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
       2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • AUTORADO

      AUTORADO

      Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
       6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΣΚΑΛΚΟΣ

      ΣΚΑΛΚΟΣ

      Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
       2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • HB BODY

      HB BODY

      Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
       2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • RS NANOTECHNOLOGY

      RS NANOTECHNOLOGY

      Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
       210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • AUTO COLOR

      AUTO COLOR

      Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
       2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΛΙΒΑΣ

      ΛΙΒΑΣ

      Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
       2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • GOLDEN CARE

      GOLDEN CARE

      Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
       2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΚΕΚΕΡΗΣ

      ΚΕΚΕΡΗΣ

      Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
       2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

      ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

      Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
        210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • SMALTOLIN S.A.

      SMALTOLIN S.A.

      Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
       210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

      ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

      Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
        2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών