3,5 εκ. ευρώ αναμένεται να πιάσει σε δημοπρασία η χρυσή μινιατούρα της Lamborghini Aventador LP700-4.

3,5 εκ. ευρώ αναμένεται να πιάσει σε δημοπρασία η χρυσή μινιατούρα της Lamborghini Aventador LP700-4.

Μια μινιατούρα αξίας 3,5 εκ. ευρώ

(7/12/2011)

Χρυσός, διαμάντια και ανθρακονήματα. Αυτά είναι τα στοιχεία που καθιστούν τη μινιατούρα της Lamborghini Aventador σχεδόν 14 φορές ακριβότερη από την κανονική.

Αφού έφτιαξε πέρσι τη χρυσή μινιατούρα της Bugatti Veyron, ο Γερμανός Robert Wilhelm Gülpen κατασκεύασε από το ίδιο υλικό και τη μινιατούρα της Lamborghini Aventador LP700-4. Είναι σε κλίμακα 1:8 και πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό, υπολογίζοντας πως θα πιάσει την τιμή των 3,5 εκ. ευρώ, πολύ περισσότερα από το κανονικό μοντέλο που κοστίζει μόλις 255.000 ευρώ. Βλέπετε, το πλαίσιό της είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ενώ το αμάξωμα έγινε από καθαρό χρυσάφι. Τα καθίσματά της κοσμούν 1.400 πολύτιμοι λίθοι, οι οποίοι απαντώνται και στα πίσω φανάρια. Τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα, αντί για LED διαθέτουν υψηλής ποιότητας διαμάντια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μόνο τα υλικά κοστίζουν περίπου δύο εκ. ευρώ, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ζητήσει επιπλέον τροποποιήσεις. Αν πιάσει στον πλειστηριασμό τα 3,5 εκ ευρώ που υπολογίζει ο Gülpen, θα αποτελέσει την ακριβότερη μινιατούρα του κόσμου και θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness. Πάντως και για να είναι λιγότερο προκλητικό το όλο θέμα, ο Gülpen δήλωσε πως θα διαθέσει 500.000 ευρώ σε φιλανθρωπίες.
Mercedes
KIA