
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »
Ο Jenson Button κατάφερε να βρεθεί πρώτος στην γενική κατάταξη του 1ου σκέλους δοκιμαστικών GP Αυστραλίας.
GP Αυστραλίας: 1η μέρα δοκιμών
(16/3/2012)
Με το… καλημέρα σας, ο Jenson Button και ο Lewis Hamilton βρέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Αυστραλίας.

Ο Γερμανός πιλότος, Michael Schumacher, είδε πρώτος την καρό σημαία στο δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών της Αυστραλίας.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Η πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών ξεκίνησε με τον καιρό να έχει… τις μαύρες του! Η 1η περίοδος των δοκιμαστικών βρήκε όλα τα μονοθέσια των ομάδων να φοράνε τα βρόχινά τους (μπλε) ελαστικά, καθώς και τα ενδιάμεσα (πράσινα) για το πρώτο 30λεπτο, αφού στο Albert Park υπήρχαν αρκετά βρεγμένα κομμάτια.Κατά την εκκίνηση, την πρώτη θέση πήρε ο Jean Eric Vergne, ενώ γενικά τα πρώτα λεπτά έκαναν πολύ καλή δουλειά οι οδηγοί της STR (Scuderia Toro Rosso) με τον Daniel Ricciardo να σημειώνει τον καλύτερο πρώτο χρόνο. Στη συνέχεια, η F112 αντιμετώπισε προβλήματα στην πίεση λαδιού του κινητήρα, με αποτέλεσμα ο Narain Kathikeyan να ακινητοποιηθεί σχετικά νωρίς.
Όταν πια η πίστα άρχιζε να στεγνώνει, ο Sergio Perez βιάστηκε να φορέσει αμέσως τα slick ελαστικά, αλλά όπως φάνηκε «σκόνταψε» με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα pit και να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά.
Λίγα λεπτά πριν τελειώσει η 1η περίοδος, υπήρχαν πολλές αλλαγές στην κατάταξη των οδηγών, αφού από την κορυφή πέρασαν οι Schumacher, Webber και Button, με τον τελευταίο να μένει μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο teammate του, Lewis Hamilton και μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, στη τρίτη θέση, βρέθηκε ο Michael Schumacher.
| Θέση | &&&&Οδηγός | &&&&Ομάδα | &&&&Χρόνος | &&&&Διαφορά | &&&&Γύροι | &&&&
1 | &&&& Jenson Button | &&&& McLaren-Mercedes | &&&& 01:27.6 | &&&& &&&& | 11 | &&&&
2 | &&&& Lewis Hamilton | &&&& McLaren-Mercedes | &&&& 01:27.8 | &&&& 0.245 | &&&& 14 | &&&&
3 | &&&& Michael Schumacher | &&&& Mercedes | &&&& 01:28.2 | &&&& 0.675 | &&&& 17 | &&&&
4 | &&&& Fernando Alonso | &&&& Ferrari | &&&& 01:28.4 | &&&& 0.8 | &&&& 21 | &&&&
5 | &&&& Mark Webber | &&&& Red Bull Racing-Renault | &&&& 01:28.5 | &&&& 0.907 | &&&& 21 | &&&&
6 | &&&& Nico Rosberg | &&&& Mercedes | &&&& 01:28.7 | &&&& 1.123 | &&&& 22 | &&&&
7 | &&&& Daniel Ricciardo | &&&& STR-Ferrari | &&&& 01:28.9 | &&&& 1.348 | &&&& 23 | &&&&
8 | &&&& Pastor Maldonado | &&&& Williams-Renault | &&&& 01:29.4 | &&&& 1.855 | &&&& 16 | &&&&
9 | &&&& Kimi Räikkönen | &&&& Lotus-Renault | &&&& 01:29.6 | &&&& 2.005 | &&&& 8 | &&&&
Δοκιμή 2η
Στο δεύτερο σκέλος των δοκιμών, ο Γερμανός πιλότος, Michael Schumacher σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, βλέποντας πρώτος το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Nico Hulkenberg και στην 3η ο Sergio Perez.
Ο καιρός στην Αυστραλία συνέχισε το βροχερό του τροπάριο, αλλά σε λίγο χειρότερο βαθμό. Καταιγίδα ξέσπασε στο Albert Park και «έπνιξε» την πίστα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία απολύτως δράση.
Θέση | &&&& Οδηγός | &&&& Ομάδα | &&&& Χρόνος | &&&& Διαφορά | &&&& Γύροι | &&&&
1 | &&&& Michael Schumacher | &&&& Mercedes | &&&& 01:29.2 | &&&& &&&& | 16 | &&&&
2 | &&&& Nico Hulkenberg | &&&& Force India-Mercedes | &&&& 01:29.3 | &&&& 0.109 | &&&& 19 | &&&&
3 | &&&& Sergio Perez | &&&& Sauber-Ferrari | &&&& 01:30.2 | &&&& 1.016 | &&&& 23 | &&&&
4 | &&&& Fernando Alonso | &&&& Ferrari | &&&& 01:30.3 | &&&& 1.158 | &&&& 13 | &&&&
5 | &&&& Kamui Kobayashi | &&&& Sauber-Ferrari | &&&& 01:30.7 | &&&& 1.526 | &&&& 14 | &&&&
6 | &&&& Paul di Resta | &&&& Force India-Mercedes | &&&& 01:31.5 | &&&& 2.283 | &&&& 13 | &&&&
7 | &&&& Felipe Massa | &&&& Ferrari | &&&& 01:31.5 | &&&& 2.322 | &&&& 14 | &&&&
8 | &&&& Heikki Kovalainen | &&&& Caterham-Renault | &&&& 01:31.9 | &&&& 2.749 | &&&& 16 | &&&&
9 | &&&& Nico Rosberg | &&&& Mercedes | &&&& 01:32.2 | &&&& 3.001 | &&&& 17 | &&&&
10 | &&&& Sebastian Vettel | &&&& Red Bull Racing-Renault | &&&& 01:32.2 | &&&& 3.011 | &&&& 19 | &&&&
