Τα συγκεκριμένα μοντέλα εμφανίζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα συγκεκριμένα μοντέλα εμφανίζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες.

Fiat 500L 1,3 Multijet II vs Toyota Urban Cruiser 1,33 : Life & Style

43.767 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2013)

Το νέο Fiat 500L και το Toyota Urban Cruiser εκπροσωπούν έναν crossover, πολυχρηστικό τρόπο μετακίνησης, με έξυπνες λύσεις, οικονομικούς κινητήρες και ιδιαίτερες προσωπικότητες.

Toyota Urban Cruiser 
+ Ποιότητα κατασκευής, Eυελιξία , Εγγύηση, Τιμή
- Eπιδόσεις
Fiat 500L 
+ Xώροι,  Κινητήρας, Ανεση 
- Ποιότητα κατασκευής, Λειτουργία Start & Stop
Οι εταιρείες για να ενισχύσουν τη θέση τους και να μη χάνουν πελάτες από πουθενά, δημιουργούν προτάσεις ικανές να καλύψουν κάθε πιθανή καταναλωτική ανάγκη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι υποκατηγορίες οχημάτων, οι ενδιάμεσες προτάσεις που έχουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες. 
Δύο τέτοια παραδείγματα φιλοξενούνται στη συγκριτική μας δοκιμή. Το νεόκοπο Fiat 500L ήρθε γεμάτο στιλ και φαντασία για να καλύψει όσους θέλουν κάτι άνετο, ιταλικά διαφορετικό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις αισθητικές προτιμήσεις τους. 
Το Toyota απευθύνεται σε ένα πιο παραδοσιακό κοινό που θέλει να προσδώσει μια crossover (εξ ου και το Cruiser) λογική στις αστικές (εξ ου και το Urban) μετακινήσεις του. 
Εμφάνιση: Το δυνατό τους σημείο
Το 500L, όπως φανερώνει και το όνομα του, είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του Fiat 500. Με διαστάσεις αισθητά μεγαλύτερες από το Toyota, (ειδικά ως προς το μήκος και το ύψος), το 500L ενσωματώνει όλες τις λεπτομέρειες που έχουμε δει και στο μίνι μοντέλο, όπως είναι τα εμπρόσθια φώτα και οι ζάντες, ενώ, όπως και το 500, διατίθεται με πλήθος χρωματικών συνδυασμών (στην οροφή, τους καθρέπτες και το αμάξωμα). 
Από την άλλη, το πρότυπο του Urban Cruiser είναι το Land Cruiser. Το τετραγωνισμένο αμάξωμα του είναι μοιρασμένο σε δύο επίπεδα, με τους φαρδιούς ώμους να «σηκώνουν το βάρος» του οπτικού διαχωρισμού, ενώ οι προφυλακτήρες είναι πληθωρικοί. Έτσι καλύπτεται το γεγονός ότι, το μοντέλο δεν έχει περισσότερα από 4 μέτρα μήκους. 
Value for money: Πιο εξοπλισμένο το Fiat, με 6ετή εγγύηση το Toyota
Η τελική τιμή των δύο μοντέλων είναι ακόμα ένα μη άμεσα συγκρίσιμο μέγεθος ανάμεσα στα δύο μοντέλα, καθώς η διαφορά των 2.000 περίπου ευρώ που τα χωρίζει, μπορεί να δικαιολογηθεί άνετα από τον ίδιο τον κινητήρα. Από εκεί και ύστερα, το Fiat έχει ελαφρώς καλύτερο εξοπλισμό άνεσης, με cruise control και ζάντες αλουμινίου στάνταρ, ενώ το Toyota έχει αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού σε όλες τις εκδόσεις. Επιπλέον, το Toyota προσφέρεται με 6 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, ενώ το Fiat με δύο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto