• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

4η συνεχόμενη pole για τον Leclerc

2.992 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/9/2019

Το παιδί θαύμα της Ferrari έσπασε τα χρονόμετρα στην Ρωσία αλλά η Mercedes είναι έτοιμη να χαλάσει την «σούπα» στην αναγεννημένη Ferrari με την στρατηγική που θα ακολουθήσει στον αυριανό αγώνα.

Επίδειξη δύναμης σε άλλη μια διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών έκανε η Ferrari και συγκεκριμένα ο Charles Leclerc. O Μονεγάσκος κατάφερε να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη προσωπική pole position, πράγμα που είχε να γίνει για χάρη της ιταλικής ομάδας από τα ένδοξα χρόνια του Michael Schumacher.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει αύριο ο αγώνας, καθώς, αν και φάνηκε πως ο Leclerc μπορεί να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μονοθέσια, ο Hamilton που εκκινεί από την δεύτερη θέση χάρη σε μια τρομερή προσπάθεια, θα ξεκινήσει με τα μεσαίας καταπόνησης ελαστικά, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους οδηγούς που θα ξεκινήσουν με τα μαλακά. Με αυτόν τον τρόπο, τα δύο μονοθέσια της Mercedes θέλουν μπουν στα pits αρκετούς γύρους αργότερα από τους Leclerc και Vettel με σκοπό, βάζοντας την πολύ μαλακή γόμα, να επιτεθούν στα μονοθέσια της Ferrari στο δεύτερο μέρος του αυριανού αγώνα.

Κάποια λάθη του Vettel στην τελευταία του προσπάθεια δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Γερμανό να βελτιώσει τον χρόνο του και έτσι θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση έχοντας δίπλα του τον Valtteri Bottas και όχι τον Verstappen που σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο, αφού ο Ολλανδός έχει ποινή 5 θέσεων. McLaren και Renault δίνουν την δική τους μάχη από την 6η θέση μέχρι και την 10η θέση, με τον Grosjean να καταφέρνει να βρίσκεται ανάμεσά τους κάνοντας τον 9ο καλύτερο χρόνο.

Racing Point και Alfa Romeo δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα μονοθέσιό τους μέσα την πρώτη 10άδα και η εμφάνισή τους κρίνεται απογοητευτική. Ασχημές κατατακτήριες μετά από πολύ καιρό είχε ο Raikkonen, ενώ ο Albon με την δεύτερη Red Bull θα ξεκινήσει από την 19η θέση εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε στο Q1.

O αγώνας θα ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι στις 14:00.

Δείτε την κατάταξη με τους χρόνους: