• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

ΑΛΑ Λαμίας: Το ιδανικό «γήπεδο» για το Rally Acropolis

1.581 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2021

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) τονίζει πόσο σημαντική είναι η επιλογή της Στερεάς Ελλάδας για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα προτερήματά της.

Μετά την ανακοίνωση της πλήρους επανένταξης του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) έχει ξεκινήσει ένας αγώνας από αρκετά αγωνιστικά όργανα στην Ελλάδα για τον τόπο διεξαγωγής του και την πόλη που θα φιλοξενήσει τις απαραίτητες δομές. Από τους πρώτους εκφραστές αυτής της επιθυμίας, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) η οποία έστειλε μια ανοιχτή επιστολή προς αυτή την κατεύθυνση. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

«Όλοι εμείς στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κυβέρνηση και στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ Αυγενάκη Λευτέρη, οι οποίοι  με σύγχρονη και εξωστρεφή πολιτική πέτυχαν το μεγάλο επίτευγμα της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στην Ελλάδα σε επίπεδο παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Α.Λ.Α. Λαμίας είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο Σωματείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  από τα πρώτα ηλικιακά Σωματεία στην Ελλάδα, με έτος ιδρύσεως της το 1970. Έχοντας στη δύναμή της πρωταθλητές, αξιόλογους αθλητές και άριστα στελέχη τα οποία έχουν  επανειλημμένα  στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις και την  τεχνογνωσία τους, το Ράλλυ Ακρόπολις σε όποια περιοχή πραγματοποιήθηκε, σε κάθε του μορφή (WRC, ERC ή ως εθνικό), εκπονώντας πάντα το μεγαλύτερο και δυσκολότερο μέρος του αγώνα,   συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβασή του.

Οφείλουμε όλοι μας να κατανοήσουμε πως σήμερα, η ιστορία ξαναγράφεται και αυτό απαιτεί προσεκτικά βήματα. Πρέπει η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί και να σημαίνει  τη δυναμική επανεκκίνηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Συστρατευόμενοι με το αίτημα διεκδίκησης του Ράλλυ Ακρόπολις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με οικοδεσπότη τον Δήμο Λαμιέων, θεωρούμε πλεονασμό την αναφορά στα αυτονόητα, δηλαδή στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ SERVICE PARK, την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και στις τόσο ποιοτικές, πολύμορφες, τεχνικές και αναγνωρίσιμες ειδικές διαδρομές του τόπου μας. Αυτές άλλωστε που είναι και παγκόσμιο σημείο αναφοράς του Ράλλυ Ακρόπολις.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πόσο σημαντική είναι η επιλογή της Στερεάς Ελλάδας ως  τόπος διεξαγωγής του εθνικού μας αγώνα ειδικά φέτος, με γνώμονα το καλό του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και του Ράλλυ Ακρόπολις, σεβόμενοι την ιστορία του και την ταυτότητά του, έχοντας κατά νου, πως, για να οργανώσεις έναν αγώνα ΠΡΩΤΑ επιλέγεις το ιδανικό γήπεδο».