Η νέα γενιά του Renault Captur είναι προ των πυλών. Μήπως αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος την απερχόμενη;

Αγοράζεις μοντέλο που αλλάζει;

9.714 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Με το που έρχεται ένα νέο μοντέλο, οι εισαγωγείς πρέπει να ξεστοκάρουν το παλιό. Είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσεις στη καλύτερη τιμή; Ή η λάθος κίνηση αφού έρχεται νέο; Τι λέτε;


Με τη νέα γενιά ενός μοντέλου να ξεκινάει την καριέρα της, οι εισαγωγείς κοιτάνε να πουλήσουν όσα «κομμάτια» του παλιού έχουν σε απόθεμα. Είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσεις στη καλύτερη τιμή; Ή η λάθος κίνηση αφού έρχεται νέο; Τι λέτε;

Οι γνώμες διίστανται κάθε φορά. Αλήθεια είναι πως ο πειρασμός είναι μεγάλος. Μπορεί ένα μοντέλο να βρίσκεται στο τέλος της εμπορικής του καριέρας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Αν το σκεφτείς, το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο ήταν του κουτιού και πουλιόταν σε κανονική τιμή μόλις μερικές εβδομάδες πριν. Εντάξει, όλοι ξέραμε ότι θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον, όλοι ξέραμε ότι το τέλος πλησιάζει, όλοι ξέραμε πως είναι το καινούργιο και τι διαφορές έχει, όμως το συγκεκριμένο παραμένει αυτό που είναι: καλό.

Και έτσι, μια ανάσα πριν το νέο μοντέλο πάρει τη θέση του στις εκθέσεις, και ίσως με μια μικρή καθυστέρηση, επίτηδες, για να «φύγει» το «παλιό», σε ένα κύκνειο άσμα, το στοκ που έχει μείνει προσφέρεται σε τιμή που «σκοτώνει». Σε τιμή που δεν είχε ποτέ πριν και μάλιστα συχνά με εξοπλισμό που ανέβαζε το τελικό κόστος πολύ.

Όμως τώρα αυτά τα τελευταία κομμάτια είναι συχνά ταξινομημένα, πιθανώς πριν λήξει η έγκριση τύπου, και έτσι η τιμή τους διαμορφώνεται όπως ενός μεταχειρισμένου. Σηκώνουν δηλαδή παζάρι αφού δεν έχουν σχέση με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να «κόψει» ο έμπορος, αλλά με το πόσο γρήγορα θέλει να ξεστοκάρει ο εισαγωγέας.

Καλά δεν είναι και όσο-όσο. Εξάλλου λόγω τιμής η ζήτηση είναι μεγάλη και συνήθως τα κελεπούρια φεύγουν πρώτα. Τα πλούσια και φθηνά εξαφανίζονται ακόμη και «μέσα» από τις εκθέσεις αφού τα προλαβαίνουν οι ίδιοι που τα πουλάνε. Είναι πραγματικές ευκαιρίες.

Πως λοιπόν λες εσύ όχι; Δεν είναι η χαρά του καινούργιου αλλά και της χαμηλής τιμής ικανή να μειώσει την στενοχώρια του ότι είναι το «παλιό» μοντέλο και ήδη στους δρόμους κυκλοφορεί το νέο; Για πολλούς αυτό είναι αξεπέραστο. Δηλαδή το ότι από την επομένη, πίσω από το τιμόνι του καινούργιου τους αυτοκινήτου θα βλέπουν το νέο, τον αντικαταστάτη, το επόμενο μοντέλο, είναι από μόνο του βαρύ. Και έτσι αφήνουν την ευκαιρία να φύγει. Είναι γιατί θα αγοράσουν το νέο; Μάλλον όχι. Απλά δεν θέλουν την «πίκρα» του παλιού. Και ας είναι κελεπούρι.

Εσείς λοιπόν τι κάνετε; Αγοράζετε το στοκ σε τιμή σοκ; Ή το αφήνετε για να μην σας πικράνει η αντικατάσταση;

Toyota
moto