Το Le Mans του 2020 έχει προγραμματιστεί στις 13-14 Ιουνίου.

Ακλόνητο το Le Mans παρά τον κορονοϊό

4.502 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Ο κορονοϊός έχει αποτελέσει την αιτία για να ακυρωθούν ή να μετατεθούν πολλά γεγονότα τα οποία φτάνουν μέχρι και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για αυτό ακριβώς το λόγο το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με το Le Mans 24 Hours.


Αν και αρχικά υπήρχαν υπόνοιες πως ο αγώνας θα μπορούσε να ακυρωθεί, κάτι που συνέβη με το Grand Prix της Formula 1 στη Σαγκάη, όπως φαίνεται σε πρώτη φάση δε θα συμβεί κάτι τέτοιο παρά την εξάπλωση του ιού. Ο διοργανωτής του γαλλικού αγώνα αντοχής, που προσελκύει πάνω από 250.000 θεατές κάθε χρόνο, με επίσημη ανακοίνωση  υπογράμμισε πως παρακολουθεί την κλιμάκωση της κατάστασης του ιού COVID-19, αλλά δεν βλέπει μέχρι στιγμής την ανάγκη αλλαγής του χρονοδιαγράμματος.
 
Η εικασία ότι το Le Mans θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον ιό έγινε ακόμα εντονότερη όταν η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε απαγόρευση σε δημόσιες συγκεντρώσεις περισσότερων από 5.000 ανθρώπων, όμως η ACO (Automobile Club de l`Ouest) τουλάχιστον για την ώρα παραμένει καθησυχαστική απέναντι στους χιλιάδες οπαδούς του Le Mans.
 
Η δήλωση της ACO αναφέρει: «Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση του κορονοϊού. Προς το παρόν, δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε απαίτηση αναβολής ή ακύρωσης οποιουδήποτε από τα αθλητικά γεγονότα που προγραμματίζονται τις επόμενες εβδομάδες. Το καλεντάρι των εκδηλώσεών μας παραμένει αμετάβλητο, είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί στις 13-14 Ιουνίου. Σημειώστε ότι η προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε το δημοσιευμένο χρονοδιάγραμμά μας για το 2020. Ωστόσο, εάν αυτό είναι απαραίτητο, θα αναπρογραμματίσουμε τα γεγονότα».

Mercedes
OPEL