Ακυρώθηκε το WRC Αυστραλίας

2.589 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2019)

Ο τελευταίος γύρος του WRC ακυρώθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία. Η λύση με τον κατά 70% μικρότερο αγώνα δεν έγινε αποδεκτή και έτσι η αυλαία του Πρωταθλήματος θα κλείσει χωρίς το τελευταίο ράλι.

Ο τελικός γύρος του Ράλι της Αυστραλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019 ακυρώθηκε εν μέσω ανησυχιών για την ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Coffs Harbour. Οι διοργανωτές προέβησαν στην ανακοίνωση της ακύρωσης του αγώνα μετά από διαβουλεύσεις με την αυσταλιανή κυβέρνηση, τη FIA, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την τοπική κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα της φωτιάς, η Νέα Νότια Ουαλία αντιμετωπίζει τις χειρότερες συνθήκες πυρκαγιάς στην ιστορία, με αποτέλεσμα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος της εκδήλωσης, κος Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η ακύρωση ήταν η μόνη και καλύτερη λύση, δεδομένου ότι έπρεπε να σκεφτούν την ασφάλεια περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων που θα συμμετείχαν ενεργά ή παρακολουθώντας.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο ράλι και φυσικά την ευρύτερη κοινότητα, δεν είναι σκόπιμο να διεξαχθεί ο αγώνας», είπε ενώ συνέχισε λέγοντας «Οι σκέψεις μας είναι με την κοινότητα, ειδικά στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα προς το ζην και τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Ευχαριστούμε την κοινότητα ράλι για την υποστήριξη και την κατανόηση».

Οι διοργανωτές είχαν προτείνει ένα μικρότερο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιείχε μια διαδρομή περίπου 90 χιλιομέτρων, αλλά ούτε αυτό το πλάνο προχώρησε και έτσι το WRC Αυστραλίας ακυρώθηκε για τα καλά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τη νυχτερινή εορταστική εκδήλωση WRC Gala Night στο αυστραλιανό εθνικό ναυτικό μουσείο στο γραφικό Darling Harbour του Σίδνεϊ.

Καταλήγοντας, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρωτάθλημα κατασκευαστών έρχεται στα χέρια της Hyundai Motorsport αν και μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζουμε πως, ο Οττ Τάνακ της Toyota Gazoo Racing έχει «κλειδώσει» τον τίτλο από το προηγούμενο Ράλι στην Ισπανία.

Mercedes
moto