• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Αλλάζει το format των κατατακτήριων στην Formula 1

2.397 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2021

Mε έναν μικρής διάρκειας αγώνα αντί για χρονομετρημένα περάσματα θα γίνονται οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε η F1. Δείτε όλες τις οι αλλαγές που θα γίνουν.

To νέο τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι κατατακτήριες δοκιμές αποκάλυψε η Formula 1 σε ανακοίνωσή της. Το νέο format θα υιοθετηθεί στην φετινή χρονιά αλλά θα αφορά μόνο τρεις αγώνες, ώστε οδηγοί, ομάδες και διοργανωτές να έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν εάν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται οι κατατακτήριες δοκιμές μετά από πολλά χρόνια.

Ο νέος τρόπος δοκιμών προβλέπει ελεύθερες δοκιμές για 60 λεπτά την Παρασκευή και στην συνέχεια, την ίδια μέρα, οι οδηγοί καλούνται να λάβουν μέρος σε κατατακτήριες χρονομετρήσεις( με τον παραδοσιακό τρόπο των Q1, Q2, Q3) για να διεκδικήσουν να βρεθούν ψηλότερα στη δεύτερη περίοδο κατατακτήριων που θα γίνει το Σάββατο. Αντί για χρονομετρημένα περάσματα ωστόσο, οι οδηγοί θα λάβουν μέρος σε έναν μικρό αγώνα 100 χιλιομέτρων χωρίς αναγκαία πιτ-στοπ, στον οποίο η πρώτη θέση θα δώσει στο νικητή τρεις πόντους, ο δεύτερος θα πάρει δύο και ο τρίτος έναν. Οι θέσεις στις οποίες θα τερματίσουν τα μονοθέσια το Σάββατο θα είναι ίδιες με αυτές από τις οποίες θα εκκινήσουν την Κυριακή. Πριν τον αγώνα του Σαββάτου θα υπάρχουν ελεύθερα δοκιμαστικά για μία ώρα, ενώ ο αγώνας της τελευταίας μέρας δεν έχει διαφοροποιήσεις.

Επιπλέον, η διοργάνωση έκανε και μια σειρά από άλλες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κατατακτήριων. Το Parc Ferme θα λειτουργεί πλέον από την Παρασκευή μέχρι το τέλος του αγώνα, ωστόσο οι ομάδες δεν θα μπορούν να τροποποιήσουν την ανάρτηση και το σύστημα πέδησης του μονοθεσίου. Επίσης, όσον αφορά στα ελαστικά, στις κατατακτήριες της Παρασκευής μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μαλακά ελαστικά ενώ στον μικρό αγώνα, οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια γόμα επιθυμούν.

Πιστεύετε πως ο τρόπος των κατατακτήριων πρέπει να αλλάξει; Ή θεωρείτε πως η Formula 1 πρέπει να κρατήσει την ίδια συνταγή επιτυχίας;