Ανανεωμένο Citroen SpaceTourer: Μόνο ηλεκτρικό στην Ευρώπη
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Citroen SpaceTourer: Μόνο ηλεκτρικό στην Ευρώπη

1.630 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2024)

- Διατίθεται σε δύο εκδόσεις και φιλοξενεί έως 9 άτομα
- Σύγχρονο με διαισθητικό έλεγχο των πολυμέσων και τεχνολογίες ενίσχυσης της ασφάλειας
- Μόνο ηλεκτρικό στην Ευρώπη με αυτονομία έως 350 χλμ. και επιλογή μεγέθους μπαταρίας
- Νέα εξωτερική σχεδίαση με επαρκής αποθηκευτικούς χώρους και δύο νέες χρωματικές επιλογές

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις και φιλοξενεί έως 9 άτομα

Η Citroen αποκάλυψε το ανανεωμένο SpaceTourer, την πρότασή της στα επιβατικά βαν, το οποίο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις και δύο μήκη αμαξώματος: Medium (4,98 m) και Large (5,33 m). Αναφορικά με τις μεταφορικές ικανότητες του, υπάρχει επιλογή για 5, 7 ή 8 θέσεις, ενώ οι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν την 9θέσια έκδοση. Στην 1η σειρά το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να διπλωθεί επιτρέποντας τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Έπειτα, στην 2η και 3η σειρά, τα τριθέσια καθίσματα πάγκου 2/3-1/3 είναι συρόμενα, πτυσσόμενα και αφαιρούμενα και μπορούν να προσαρμόσουν το χώρο για τα πόδια. Επιπλέον, τα καθίσματα είναι αφαιρούμενα προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για ογκώδη αντικείμενα, ενώ οι πλάτες είναι ανακλινόμενες.

Σύγχρονο με διαισθητικό έλεγχο των πολυμέσων και τεχνολογίες ενίσχυσης της ασφάλειας

Συνεχίζοντας με το εσωτερικό, το φρεσκαρισμένο SpaceTourer διαθέτει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας My Citroen Play, το οποίο βασίζεται σε μια νέα οθόνη αφής 10 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες διασυνδεσιμότητας (Android Auto και Apple CarPlay). Οι Γάλλοι σχεδιαστές έχουν φροντίσει να κάνουν ακόμα πιο πρακτική την καμπίνα παρέχοντας μεγάλους και «έξυπνους» αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα, οι ποτηροθήκες σε κάθε πλευρά του επάνω μέρους έχουν τροποποιηθεί για να χωρούν και smartphone, ενώ ο νέος αποθηκευτικός χώρος στο κέντρο έχει μεγαλώσει και πλέον μπορεί να φιλοξενήσει tablet.
Στα πλαίσια της ασφαλούς μεταφοράς έως και 9 επιβατών, το Citroen SpaceTourer εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης (αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας κ.ά.), που σε συνδυασμό με την υπερυψωμένη θέση οδήγησης και την καλή περιφερειακή ορατότητα βοηθούν στην αποφυγή ατυχημάτων.

Μόνο ηλεκτρικό στην Ευρώπη με αυτονομία έως 350 χλμ. και επιλογή μεγέθους μπαταρίας

Στην Ευρώπη, το νέο SpaceTourer θα διατεθεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό σε δύο εκδόσεις με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες. Η «βασική» έκδοση εφοδιάζεται με μπαταρία 50 kWh και υπόσχεται αυτονομία 224 χλμ., ενώ στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 75 kWh μπορεί να διανύσει έως και 350 χλμ. με μια φόρτιση, ήτοι 20 χλμ. περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Το e-SpaceTourer είναι εξοπλισμένο με on board φορτιστή 7,4 kW, ωστόσο μπορεί να τοποθετηθεί με προαιρετικό τριφασικό φορτιστή 11 kW για ταχύτερη φόρτιση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία 50 kWh μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 6 ώρες 40 λεπτά σε wallbox με τον 7,4 kW (11 ώρες και 20 λεπτά για την 75 kWh). Αντίστοιχα, σε wallbox, με τον 11άρη φορτιστή, χρειάζονται 4 ώρες 50 λεπτά για την μπαταρία 50 kWh και 7 ώρες 30 λεπτά για την μπαταρία 75 kWh. Τέλος, σε έναν ταχυφορτιστή 100 kW, χρειάζονται 38 ή 45 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία από 0% έως 80%. Το νέο SpaceTourer εκτός Ευρώπης, εκτός από το 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τον turbo diesel BlueHDi των 180 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Νέα εξωτερική σχεδίαση με επαρκής αποθηκευτικούς χώρους και δύο νέες χρωματικές επιλογές

Κλείνουμε με την εμφάνιση, εκεί όπου το ανανεωμένο SpaceTourer υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Citroen. Αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στη μάσκα, η οποία ενσωματώνει το νέο οβάλ λογότυπο της μάρκας που συνδέεται με τους νέους προβολείς με μια ριγέ μαύρη φάσα που αντηχεί τα μοτίβα σεβρόν. Με ύψος 1,90 μ. παρέχει εύκολη πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης (σ.σ. συνήθως έχουν ανώτατο όριο τα 2 μ.), ενώ διαθέτει συρόμενες πλαϊνές πόρτες hands-free, μια λειτουργία που επιτρέπει να ανοιγοκλείνουν οι πλαϊνές πόρτες ανέπαφα περνώντας απλώς το πόδι κάτω από τη γωνία του πίσω προφυλακτήρα, το όχημα ξεκλειδώνει και η πλαϊνή πόρτα στην πλευρά στην οποία βρίσκεστε ανοίγει αυτόματα. Η αρχιτεκτονική του νέου SpaceTourer έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επαρκή χώρο αποσκευών καθώς τα πίσω καθίσματα αφαιρούνται εύκολα για να δημιουργήσουν ένα εντελώς επίπεδο δάπεδο και βέλτιστο χώρο για ογκώδη αντικείμενα. Επιπλέον, ένα ανοιγόμενο πίσω παράθυρο, το οποίο διευκολύνει τη φόρτωση του πορτμπαγκάζ με μια κίνηση του καρπού ή την πρόσβαση σε αυτό εάν δεν έχετε χώρο για να ανοίξετε την πόρτα του χώρου αποσκευών. Τέλος, δύο νέες μεταλλικές αποχρώσεις προστέθηκαν στην παλέτα των 5 χρωμάτων αμαξώματος: Titanium Grey και Kapari Green συμπληρώνουν Kaolin White, Steel Grey και Perla Nera Black.

Mercedes
KIA