Ανεπίσημα σχέδια για το νέο Toyota MR2
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανεπίσημα σχέδια για το νέο Toyota MR2

2.579 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Εξάπτουν τη φαντασία των σχεδιαστών οι πολλές παρουσιάσεις νέων μοντέλων της Toyota
- Με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, κανάλια στο Youtube δημιούργησαν δικές τους εκδόσεις του MR2
- Με νορμάλ τιμή λένε οι φήμες στο διαδίκτυο

Εξάπτουν τη φαντασία των σχεδιαστών οι πολλές παρουσιάσεις νέων μοντέλων της Toyota

Η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε αρκετές παρουσιάσεις μοντέλων τα τελευταία χρόνια. Από το plug-in υβριδικό Prius Prime, την Corolla που έγινε SUV και απέκτησε την ονομασία Corolla Cross Hybrid, καθώς επίσης και διάφορες σπορτίφ εκδόσεις Nightshade. Επιπρόσθετα, είδαμε μια τριάδα σπορ κατασκευεών δια χειρός Gazoo Racing ή αλλιώς GR (GR86 Trueno, GR Corolla Circuit και GR Supra 45th Anniversary), όπως επίσης και μερικά μοντέλα που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τόσο τις ευρωπαϊκές αγορές όπως το πρώτο Grand Highlander, το μεσαίο sedan Camry και το SUV Crown Signia. Και αυτά είναι μόνο μερικά ενδεικτικά μοντέλα από αυτά που παρουσίασε η Toyota, για να μην αναφέρουμε και την επιστροφή του εμβληματικού Land Cruiser με την παρουσίαση της νέας γενιάς με ρετρό στυλιστικά στοιχεία.

 

Με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, κανάλια στο Youtube δημιούργησαν δικές τους εκδόσεις του MR2

Αυτή η προϊοντική επίθεση ενθάρρυνε ορισμένους ανεξάρτητους σχεδιαστές, όπως εκείνους στα κανάλια PoloTo και A1 Cars στο YouTube, να φανταστούν μια πιθανή αναγέννηση του Toyota MR2. ¶λλωστε πολλές αναφορές αναφέρουν πως η Toyota εξετάζει ενεργά την προσθήκη ενός ακόμη σπορ μοντέλου για τη γκάμα της. Μέσω της ψηφιακής απεικόνισης λοιπόν, δημιουργήθηκαν δύο εκδόσεις του MR2.  Η μια είναι πιο κομψή και δίνει έμφαση στο στυλ έναντι των επιδόσεων, ενώ η δεύτερη παραπέμπει σε fastback αμάξωμα με κάπως πιο μυώδη σχεδιασμό. Όσον αφορά το ψηφιακό σχέδιο του καναλιού PoloTo, το MR2 μοιάζει να προέρχεται άμεσα από την GR Supra, ενώ το μπροστινό μέρος τονίζει ξεκάθαρα τους πλευρικούς αεραγωγούς που είναι πάντα απαραίτητοι για να εξασφαλίσουν τη ροή του αέρα στον κινητήρα που θα βρίσκεται στο μέσο του οχήματος. Μην ξεχνάτε πως το Toyota MR2 ήταν από τα λιγοστά κεντρομήχανα σπορ μοντέλα που κυκλοφόρησαν ευρέως στις αγορές.
 

Με νορμάλ τιμή λένε οι φήμες στο διαδίκτυο

Το αναγεννημένο MR2 θα μπορούσε να τοποθετηθεί τιμολογιακά ακόμη χαμηλότερα από το σημερινό GR86, το οποίο ξεκινά από τα 28.400 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές που φιγουράρουν στο διαδίκτυο, η Toyota θα μπορούσε να φτάσει τα 23.000 δολάρια για την τέταρτη γενιά του μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση το Toyota MR2 θα δείχνει αρκετά κομψό, αν πιστέψουμε τους ψηφιακούς σχεδιαστές από την A1 Cars και την PoloTo. Εξάλλου, η εταιρεία μπορεί να ακολουθήσει το ρεύμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να μετατρέψει το πρόσφατο concept FT-Se στον ηλεκτρικό διάδοχο του MR2. Αυτό βέβαια δεν θα κάνει πολύ χαρούμενους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, επειδή το σπορ αυτοκίνητο που θα προκύψει θα έχει πιθανότατα αρκετά μεγαλύτερη τιμολόγηση από το βασικό GR86. Ωστόσο, μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη μιας και δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από το στρατόπεδο της Toyota.
 

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER