H Ferrari προσέφερε στον Vettel μονοετή σύμβαση για το 2021, αλλά με πολύ μειωμένο μισθό, κάτι το οποίο ο Γερμανός δεν δέχτηκε.

Αποχωρεί από τη Ferrari o Vettel

2.474 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Μπορεί το πρωτάθλημα της Formula 1 για τη σεζόν του 2020 να μην έχει ξεκινήσει, ωστόσο τα ενδιαφέροντα νέα δεν παύουν να υπάρχουν, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Sebastian Vettel θα αποχωρήσει από τη Ferrari στο τέλος της σεζόν!


Με ανακοίνωσή της η ιταλική ομάδα γνωστοποίησε το γεγονός, το οποίο βάζει τέλος στην καριέρα του Γερμανού οδηγού στη Ferrari.  Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Mattia Binotto, η απόφαση αυτή είναι κοινή και ευχαρίστησε τον οδηγό για την προσφορά του. Από την πλευρά του ο Vettel μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «κόκκινους», σημείωσε πως η Scuderia Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και άφησε ανοιχτό το τι πρόκειται να κάνει στο μέλλον.

Θυμίζουμε πως την είδηση αυτή είχε αρχικά αποκαλύψει σε δημοσίευμά του το BBC. Στο ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου γίνονταν λόγος πως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέραν αυτής της σεζόν δε θα συνεχίσει στην ιταλική ομάδα στην οποία βρίσκεται από το 2015.
 
Σύμφωνα με πολλούς η κίνηση αυτή της Scuderia αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στον Charles Leclerc, ο οποίος προορίζεται να γίνει ο «νούμερο 1» οδηγός, κάτι που φάνηκε από τη στιγμή που ο νεαρός Μονεγάσκος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ferrari έως το 2024. Πέρυσι, ο Leclerc ξεπέρασε τον Vettel σε νίκες, πόντους και pole positions.
 
Από κει και πέρα η φημολογία για τον αντικαταστάτη του Vettel έχει ήδη ξεκινήσει. Ένας υποψήφιος είναι ο Daniel Ricciardo που εντάχθηκε στη Renault στις αρχές του 2019 και έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2020. Ο Carlos Sainz θεωρείται επίσης υποψήφιος, ενώ ο Lewis Hamilton θα είναι επίσης ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί στο τέλος της σεζόν, ωστόσο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να μείνει στη Mercedes.

peugeot
NISSAN