Στο περιθώριο έχει τεθεί ο αρχιμηχανικός της McLaren στη Formula 1, Pat Fry.

Αποχωρεί από τη McLaren ο Pat Fry

3.071 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2019)

Στο περιθώριο έχει τεθεί ο αρχιμηχανικός της McLaren στη Formula 1, Pat Fry ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τη βρετανική ομάδα.

Αν και ο 55χρονος Fry, δεσμεύονταν με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο όπως φαίνεται δε θα καταφέρει να το ολοκληρώσει, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού αποπέμφθηκε από τη θέση του μπαίνοντας σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα το τέλος της συνεργασίας.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν ο Pat Fry έχει κάποια πρόταση από άλλη ομάδα, όμως μέσω της υποχρεωτικής άδειας δε θα μπορέσει να συμμετάσχει στο σχεδιασμό του νέου μονοθέσιο για τη σεζόν 2020, αλλά θα είναι διαθέσιμος πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές τα επόμενο έτος.
 
Σε ότι αφορά την επόμενο σταθμό στην καριέρα του Fry, αυτός δεν αποκλείεται να είναι η Williams, η οποία όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγες ημέρες έβαλε τίτλους τέλους στη συνεργασία της με τον Paddy Lowe. Μάλιστα η Claire Williams ρωτήθηκε αν η ομάδα της ψάχνει για τον αντικατάσταση του Lowe, ωστόσο αρκέστηκε να απαντήσει πως: «Eίμαστε ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα τεχνική ομάδα διαχείρισης και εξετάζουμε τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας και τι θα ταιριάζει καλύτερα με τη δομή μας. Μόλις αποφασίσουμε και υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα το μοιραστούμε μαζί σας».
 
Ο Fry έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στη F1 με την Benetton το 1987και ήταν μηχανικός του Martin Brundle προτού πάει στη McLaren το 1993 ακριβώς στη μετά Ayrton Senna εποχή. Εργάστηκε δίπλα στους Mika Hakkinen και David Coulthard, ενώ το 2011 αποχώρησε για να μεταβεί στη Ferrari, από την οποία έφυγε το 2014.
 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο επέστρεψε στη McLaren, ωστόσο το νέο του πέρασμα από τη βρετανική ομάδα ήταν σύντομο.

AUTOFIT PASXA
vw