Αποχωρεί από την F1 ο Vettel

Αποχωρεί από την F1 ο Vettel

4.871 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2022)

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, αποκάλυψε τα πλάνα του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν.

Φεύγει από την F1 ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ενόψει του Grand Prix της Ουγγαρίας αυτού του Σαββατοκύριακου, ότι θα αποχωρήσει από την F1 στο τέλος της σεζόν.

Ο Vettel έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2007, στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια μοναδική εμφάνιση για τη BMW προτού μπει στις τάξεις της Toro Rosso στη μέση της σεζόν εκείνης της χρονιάς. Μάλιστα, έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία της F1 το 2008 με την Toro Rosso, πριν ενταχθεί στην Red Bull την επόμενη σεζόν, με την οποία απόλαυσε το απόγειο της επιτυχίας του κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάθε χρόνο μεταξύ 2010 και 2013. Τέλος, αγωνίστηκε για τη Scuderia Ferrari το 2015, εκεί όπου πάλεψε για τον παγκόσμιο τίτλο το 2017 και το 2018, χάνοντας από τον αντίπαλο του στη Mercedes, Lewis Hamilton και στις δύο περιπτώσεις. Η καριέρα του κλείνει στην Aston Martin, στο ρόστερ της οποίας μπήκε στα τέλη του 2020 όταν έφυγε από το Μαρανέλο.

«Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν δύσκολη για μένα και πέρασα πολύ χρόνο να το σκεφτώ», είπε ο Vettel σε δήλωση που δημοσίευσε η Aston Martin, ενώ συνέχισε λέγοντας «στο τέλος της χρονιάς θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να σκεφτώ τι θα επικεντρωθώ στη συνέχεια είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα ότι, ως πατέρας, θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανοίγει θέση για την F1 στην Aston Martin

Τα νέα είναι μια σημαντική ανατροπή στην αγορά οδηγών της F1 για το επόμενο έτος, καθώς ελευθερώνεται μια θέση στην Aston Martin για κάποιο νέο πιλότο που θα βρεθεί στο πλευρό του Lance Stroll για την επόμενη χρονιά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεμπάστιαν από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει για την Aston Martin τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Aston Martin και ιδιοκτήτης της ομάδας Lawrence Stroll.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green